10 POMEMBNIH DEJSTEV O AVOKADU IN ZAKAJ GA JE DOBRO UVRSTITI V JEDILNIK

Foto: Pexels
0 5,650

Avokado je sadež, ki ga nekateri zaradi njegovih številnih odlik, imenujejo kar zeleni čudež. Je eden najbolj zdravih sadežev na svetu, saj vsebuje več kot 25 hranljivih snovi, med katerimi so poleg magnezija, kalija, bakra , železa in fosforja, tudi vitamini A, B , C , E in K.

Prav tako je avokado bogat z vlakninami, nenasičenimi maščobami in beljakovinami, zato ga je dobro čimvečkrat uvrstiti na svoj jedilnik.

Razkirvamo pa vam tudi 10 pomembnih dejstev o avokadu.

  1. AVOKADO VSEBUJE VEČ KALIJA OD BANAN , potassium oziroma kalij je mineral, ki ga vsi zaužijemo premalo. Je izredno pomembne saj omogoča vzdrževanje nivoja vode v telesu, ureja prebavo, srčni ritem in nivo vode v telesu.
  2. UŽIVANJE AVOKADA LAHKO ZNIŽA RAVEN HOLESTEROLA, zaradi vseh svojih hranljivih snovi blagodejno vpliva na holesterol.
  3. LJUDJE, KI REDNO UŽIVAJO AVOKADO, SO BOLJ ZDRAVI: predvsem zaradi tega, ker avokado vsebuje vse za telo pomembne sestavine, vitamine, minerale in koristne maščobne kisline.
  4. MAŠČOBE, KI SE NAHAJAJO V AVOKADU, POMAGAJO ABSORBIRATI VITAMINE A, D E IN K, KI SE TOPIJO V MAŠČOBI.  Da bi telo absorbiralo pomembne vitamine, so nujne maščobe, ki jih lahko najdemo v avokadu in zato imamo z uživanjem avokada dvojni dober učinek.
  5. AVOKADO VSEBUJE MOČNE ANTIOKSIDANTE, KI ŠČITIJO VAŠE OČIsaj ima visko vsebnost luteina, ki je pomembno hranilo za oči in pomaga preprečevati nastanek mrene in degeneracijo rumene pege.
  6. AVOKADO LAHKO POMAGA PREPREČEVATI NASTANEK RAKAVIH CELIC
  7. AVOKADO LAHKO POMAGA OMILITI SIMPTOME ARTRITISA: zaradi svojih esencialnih snovi, se z uživanjem avokada , telo telo lahko bori tudi pri nastanku artritisa.
  8. UŽIVANJE AVOKADA VAM LAHKO POMAGA SHUJŠATI: Ker je bogat z zdravimi maščobami, vlakninami, vitamini in minerali, vas bo avokdao nasitil za daljši čas in tako pomagal tudi shujšati. Izboljšuje pa tudi presnovo.
  9. ZMANJŠUJE TVEGANJE ZA BOLEZNI SRCA IN MOŽGANSKE KAPI: Če zaužijete en avokado, boste v svoje telo vnesli veliko količino folata, ki preprečuje bolezni ožilja in možgansko kap.
  10. AVOKADO CELI RANE: Vsebuje veliko vitamina E, ki obnavlja kožo in le ta lahko poskrbi za zmanjševanje brazgotin. Priporočamo, da si naredite domačo masko za kožo iz avokada, ki jo pustite učinkovati čim dlje. Ko jo izperete, bo vaša koža mehkješa, videz pa svež.
Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.