14 DNEVNA DETOKS DIETA, S KATERO LAHKO IZGUBITE VSAJ 5KG

Foto: Pixabay
0 6,765

Odkrivamo vam dieto s katero boste izgubili tistih nekaj odvečnih kilogramov pridobljenih v prazničnem decembru, istočasno pa boste normalizirali metabolizem in izboljšali prebavo.

 

Limona je močan antioksidant,bogat z vitamini C, B, selenom, tiamnom, riboflavinom, kalcijem, železom in magnezijem. Vsi ti minerali in vitamini nas ščitijo pred prehladom in gripo, spodbujajo delovanje debelga črevesja, imajo antikancerogene učinke in zmanšujejo vnetna stanja v telesu. Limonska kislina, ki jo limona vsebuje, pomaga preprečevati tudi ledvične kamne.
Limonska kislina prav tako pomaga pri izgorevanju maščob in spodbuja delovanje metabolizma. 4,5 procentov mase vsake limone sestavljajo vlaknine, ki pomagajo preprečevati lakoto. Pokazalo se je, da med to diete, ne boste občutili neprestane želje po hrani in s tem vnos večjega števila kalorij. Dieta z limono ima zelo enostaven princip: ne potrebuje posebne priprave, vse kar morate narediti je stisniti limonin sok. Dieta je dolga 14 dni in tudi če kakšen dan preskočite, ne boste pokvarili rezultata. 
Se pravi vsak dan morate popiti določeno količino limonade, vse skupaj seveda ob uravnoteženih obrokih in nekaj telovadbe.

Predstavljamo vam načrt:

  • Dan 1: sok ene limone pomešajte v kozarcu vode in popijte takoj, ko se zbudite na tešče.
  • Dan 2: sok dveh limon pomešajte v dvej kozarcih vode. Dodajte malo medu in popijte takoj zjutraj..
  • Dan 3: sok treh limon pomešajte z tremi kozarci vode in dodajte malo medu. Pol limonade spijte zjutraj in pol po kosilu.
  • Dan 4: sok štirih limon pomešajte z štirimi kozarci vode in malo medu. Tretjino spijte zjutraj, tretjino po kosilu in preostanek pred spanjem.
  • Dan 5: sok petih limon pomešajte s petimi kozarci vode in malo medu ter pijte isto kot dan prej.
  • Dan 6: sok šestih limon pomešajte s šestimi kozarci vode in pijte ob vsakem obroku, ter zjutraj na tešče in pred spanjem.
  • Dan 7: sok treh limon pomešajte z litrom vode in pijte čez dan in pred jedjo in takšen ritual ponavljajte še en teden.
ŠE DODATEN NASVET! Da bi se izognili počkodovanju zobne sklenine, si po vsakem pitju limonade sperite ustno votlino z vodo. Ta dieta se ne priporoča osebam, ki imajo gastrointestinalne težave.
Med dieto ne pijte sladkanih pijač in pijač z mehurčki, ter izločite iz prehrane slane prigrizke, ter sladkarije.
Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.