Ali ste vedeli katera živila je dobro uživati za boj proti urinarnim infekcijam?

Foto: Pixabay
0 5,598

Znanstveniki z Washington University School of Medicine so raziskovali nastanek urinarnih infekcij.

 

Ugotovili so, da je urin nekaterih ljudi bolj odporen na bakterije prav zaradi določenih spojin iz hrane (ki jo vnašajo direktno ali, ki so strasnki proizvod iz prebave), saj jim le te kratijo nastanek hemoglobina ter zmanjšujejo prisotnost mineralov.
Hranila, ki telesu pomagajo v boju proti urinarni infekciji, se imenujejo polifenoli. To so močni antioksidanti, ki se v prebavnem sistemu pretvarjajo v spojine, ki preprečujejo rast bakterij.

Živila z veliko vsebnostjo polifenola so: 

1. Sveže borovnice in borovničev sok
2. Nesladkani brusnični sok
3. Nesladkan probiotični jogurt
4. Črni čaj
5. Temna čokolada
6. Česen
7. Citrusi
8. Brokoli
9. Paprika
10. Sladek krompir
Da bi preprečili zmanjšanje pH-vrednost svojega urina in prpomogli rast bakterijam, med infekcijo urina ne uživajte pijač z mehurčki in prehrano z veliko vsebnostjo živalskih proteinov. 
Stokovnjaki opozarjajo,da tudi veliki odmerki vitamina C vnesenega prek umetnih dodatkov oziroma dopolnil prav tako škodujejo. Prav nasprotno so naravni izvori tega vitamina prav zaželeni v neomejenih količinah.

To ne pomeni, da morate jesti samo citruse. Nikakor ne pozabite na zelenjavo bogato z vitaminom C, kot so ohrovt, brokoli in paprika.

Poleg vitamina C, vašem urinarnem traktu za boj proti infekciji pripomore tudi vitamin A, ki ga najdemo v korenju, meloni, in sladkem krompirju.
V svojo prehrano obvezno uvrstite tudi česen, živilo, ki je zahvaljujoč močnim antibakterisjkim ušinkom znan kot naravni antibiotik.
Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.