Kaj je nekromancija?

Meni zelo ljuba misteriozna povezava z višjo silo. Ravno zaradi nekromancije sem se posvetila parapsihologiji in paranormalnim pojavom. To je moje domače okolje in resnično želim, da bi ljudje dopuščali sebi več znanja iz področja mistike. Učimo se tudi o nevidnem. Tako kot spoznavamo zrak in viruse.

Nekromancija je nekaterim še neznana, drugim pa zelo domača. Ta veja magije je svoje ime dobila po prilagoditvi latinske besede nekromantija, kar pa izhaja iz grščine NEKROMANTEIA. Beseda  nekro pomeni “telo ali snov”, medtem ko manteia  pomeni “vedeževanje” ali “prerokba”. Prerokbe pa vsi poznamo še iz Biblije, Nostradamusa ali babe Vange. Boginja in kraljica nekromancije je bila grška Hekate. Čuvajka ognja, magije, čarovništva in lastnica ključa do onstranstva. Edina hči titana Persusa in Asterie, ki je dobila moči iz nebes, Zemlje in morja.

Pri nekromanciji gre za način prerokbe, višje povezave, ki vključuje komunikacijo z mrtvimi. Z dušnim svetom. Ta praksa zahteva priklic duhov umrilih z prošnjo, za dostop do informacij o sedanjosti in prihodnosti zunaj dosega živih. Uporablja se za pomoč pri reševanju človeških težav.

Natančen izvor te oblike vedeževanja ni znan, domnevajo, da je bila to običajna praksa v civilizacijah, kot so egipčanska, mezopotamska, rimska, perzijska ali grška. Na Balkanu je takšna magija tudi domača, predvsem na področju južne Srbije. Starovedci in šamani še danes uporabljajo nekromancijo, to je lahko tudi obred glede na različne letne čase in različne poklone svojim prednikom. Ljudem, ki odraščajo v takšni skupnosti je to vodilo skozi celo življenje. Zgodovinar Strabone je trdil, da je bila to glavna oblika prerokovanja že v Babilonu.

Danes se nekromancije poslužuje zajetno število medijev in prerokovalcev. Takšne obrede opisuje tudi Biblija, čeprav krščanstvo te posege obsoja. Zanimivo je, da so najbolj pogosta “naročila” teh storitev ravno v Italiji, kjer leži sama zibelka krščanstvaVatikan. Že Rimski cesarji so si tako pomagali pri nekaterih odločitvah.

Islamski svet je bolj spoštljiv do nekromancije, vendar po njej posega le v nujnih primerih, ker smatra, da je svet duš le varuh, ne pa smerokaz življenjskih poti. Duh človeka res ni šala, niti orodje za igranje. Mnogi to zlorabljajo v materialne, egoistične namene. Zato na Zemlji tava veliko izgubljenih duš, ker portali, prehodi in mostovi med temi svetovi niso zaprti. Zemljani se še niso naučili živeti sami s seboj, kaj šele z živalskim svetom. Ko bo zavest človeka postala popolna brezpogojna ljubezen bo vsem dostopen tudi paralelni svet. Do takrat pa delajmo na sebi… iz sebe.

Najbolj znan čarovnik nekromancije je anglež John Dee, katerega si je za svojega svetovalca izbrala kraljica Elizabeta I. Poznamo ga tudi po tem, da je izvedel največji magični ritual nekromancy – v cerkvi  Walton-le-Dale v Lancashiru.

Okultna znanost je vsem dostopna, vendar samo za izobraževanje, ni pa okultizem prijazen do vseh, ki bi to želeli izvajati. Talent nekromancije je prirojen.

V primeru dodatnih vprašanj in pomiselkov, mi lahko pišete.

Za Skrivnostno: Suzana Drobnjak

duhduhovbiduhoviduhovnostmrtvinebesanekromancijanematerialniskrivnostsvetvedeževanjevesolje
Comments (0)
Add Comment