Balkanski rituali bogatih vračev

Foto: Pixabay
0 4,575

Ali ste srečna roka ali ne ? Ali potrebujete več denarja pa ne gre? Stari balkanski vrači poznajo nekaj odličnih , enostavnih magičnih “trikov”, za povečanje vašega bogastva.

 

Da bi bili bolj bogati vsako sredo podarite nekaj kovancev revnim ali brezdomcem. Nikoli ne vrzite kovanec v stoječo vodo, v fontano ali vodnjak, ker vaša sreča bo obstala. Nosite sivo pero v denarnici.

Kupite drevo denarja, Crasula tolstica in gojite vsaj 3 ali 5 takšnih dreves doma. Darujte nekaj žita v konjski hlev in prosite za staro podkev, katero obesite na vhodna vrata obrnjeno kot črka U .

Prastare verske in filozofske srečne simbole v decembru vidimo povsod, na novoletnih čestitkah, okraskih, darilnem papirju…. pikapolonice, dimnikarji, mušnice, pujski. Magični ritual z mušnico in šmarnico je na balkanu močan amulet za srečo , prepletete suho mušnico in presušene šmarnice v šopek in ga nosite v levem žepu.

 

Tak amulet nosi denar. Zlatnik ali pozlačen kovanec skrijete v levi čevelj in ga tam pustite 3 dni.
Zajec, kot hišni ljubljenček prinese sreco in denar v dom, če je za njega lepo poskrbljeno. Zelene sveče namažite z oljem bazilike in postavite v lonček z rižem ali sezamom.

 

Če redno hranite ptice, puščate semena na okenskih policah ,prav tako kličete bogastvo in denar.

Ženske , ki dnevno zmočijo lasišče z vodo, kličejo bogastvo in uspešne moške. Moški, ki se oblačijo v belo dovolijo prihod denarnega bogastva in lagodnega življenja.

Nekateri stari zapisi poročajo, da se sreča nasmehne , če ima oseba vsaj en zlat zob. Hrast, želod, list, vsi deli tega mogočnega drevesa nosijo srečo, če jih poberemo iz narave , ko drevo samo odvrže oz . Lahko poberemo, ko je že na tleh.

 

Ko slišite prvo petje ptic, predvsem kukavice, imejte vsaj nekaj kovancev v žepu.
Drobtine kruha nikoli ne pospravljajte z golo roko, vedno uporabite krpo ali metlico.

 

Vsem ljudem v stiski priporočam, da naj obdržijo vero v dobro in čutijo hvaležnost za tisto kar imajo, da sprostijo vse strahove povezane z denarjem, … pomembno je biti hvaležen za to kar je in ne hrepeneti po nečem ,česar ni.

-Oglasi-

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.