Brez pričakovanj

Foto: Pixabay
0 57,371

Ljudje si v mislih ustvarimo svoja pričakovanja, občutke, kako se nam bodo uresničile sanje, in naredimo si svoj konstrukt prihodnosti z vsemi materialnimi stvarmi in osebami … in potem se to ne zgodi in … skoraj umremo. To sliko si namreč ustvari naš EGO.

 

Sliko vsega, kar potrebujemo za zunanjo potrditev. Tako si ustvarimo zunanji svet, ki se nikoli ne dotakne našega SRCA. Ker konstrukt nima temelja, se bo porušil, ko naše fizično telo tega ne bo več zdržalo.Vendar to ne pomeni, da je konec sveta, temveč je le izkušnja, ki nas naredi močnejše.
In tukaj imamo možnost, da pričnemo živeti brez pričakovanj. Kaj to sploh pomeni?

Foto: Pixabay

Ko smo nekoga spoznali, smo si po navadi pričeli ustvarjati različne projekcije. Če ta oseba ni stopala po korakih, ki smo si jih mi ustvarili v glavi, ni bila več idealna za nas. Pričeli smo s prepiri in končalo se je z razhodom. V resnici pa tej čudoviti osebi sploh nismo dali priložnosti, da jo spoznamo, kakšna v resnici je, temveč smo ji hoteli vsaditi naša pričakovanja.

 

Življenje brez pričakovanj je povsem drugačno. Ko srečamo nekoga, ki se nam zdi simpatičen, in ga spustimo bliže k sebi, moramo vzeti v obzir, da je danes tukaj in jutri le še morda. Ne smemo ga takoj spustiti čisto blizu sebe, saj vsakdo v novem poznanstvu nase obesi veliko mask, in vse te maske so zelo umazane … Z medsebojnim spoznavanjem si ustvarjamo zaupanje, s čimer maske padajo, dokler ne pade zadnja. Takrat se igra osvajanja tudi konča.

 

Pričakovanja si namreč ustvarjajo naše maske, zato po poti približevanja hodimo tudi z razumom, kar pomeni, da ne pustimo, da naša maska ustvari pričakovanja. Torej gre za pot, kjer sta potrebni strpnost in psihofizična kondicija. In na koncu pridemo do osebe, ki je popolnoma brez mask … in tudi mi ostanemo brez mask.

 

To je tisto, kar si namreč vsak želi v odnosu. Biti in samo biti. Nič ne pričakuješ, samo tukaj si. Vse naše sanjarjenje v preteklosti je pravzaprav ustvarilo bazo, ki nam omogoča čudovito prihodnost. Včasih smo imeli občutek, da se nam uresničujejo sanje, in če nismo bili strpni, smo jih sami porušili. Torej, če se samo prepustimo in zaupamo sami sebi, da se bo vse to sedaj zgodilo, bodo naše sanje pričele tudi dozorevati.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.