10 klasičnih dišav, ki jih želijo poizkusiti vse ljubiteljice parfumov

Foto: Pixabay
0 5,826

Vsaka resnična ljubiteljica dišav ima svoje najljubše parfume, vendar je hkrati pripravljena poizkusiti tudi nekaj novih, drugačnih dišečih užitkov. Za vas smo sestavili listo 10 klasičnih dišav, ki bi jih prave ljubiteljice prafumov morale poizkusiti vsaj enkrat v življenju.

1.Chanel “Coco Mademoiselle”
Coco Mademoiselle je sveža in čutna dišava. Vonj opisuje mlado prefinjeno seksi žensko, aktivno prebivalko mesta, ki je zadovoljna s svojim življenjem. Spretno umirjeni toni posameznih sestavin parfuma Coco Mademoiselle se zlivajo v povsem moderen vonj. Coco Mademoiselle evocira sproščenost in šarm.
2.   Chloe “Chloe”
Chloé Chloé je polna neukročenosti, igrivosti in čutnosti. Izraža občutek za slog popolne ženske, ki obožuje modo, eleganco in ustvarjalnost.
Zračno zgornjo noto parfumske vode tvori kombinacija sladkastega ličija, opojne potonike in aromatične frezije. Čez nekaj trenutkov pride v ospredje čisto cvetlično srce, v katerem se združujejo čutni toni vrtnice, šmarnice in magnolije. V bistvu dišavne sestave se pretakata akord ambre in elegantna cedrovina.
3.   Dolce & Gabbana “Light Blue”
Dolce & Gabbana Light Blue vas prevzame s svojo energijo in čutnostjo. V tej živi, prijetno sveži in nevsiljivi dišavi se skriva esenca sončnega poletnega dne nekje v Sredozemlju. Zato se boste tudi na celini počutili, kot da se sprehajate po morski promenadi v južni Italiji. Skupaj z moško različico te iskrive toaletne vode pripoveduje zgodbo o moškem in ženski.
Toaletna voda Dolce & Gabbana Light Blue je ponosna lastnica kar nekaj nagrad. V času svoje razstave v Mestnem muzeju umetnosti v New Yorku si je prislužila naslov ene od prelomnih dišav tega stoletja.
4.   Chanel N°5
Parfumsko vodo za ženske Chanel N°5 je leta 1921 na trg postavila slavna modna oblikovalka Gabrielle »Coco« Chanel. Gabrielle je želela, da bi dišava odražala njene spomine na otroštvo v francoskem Aubazinu. To je uspelo kemiku Ernestu Beauxu, ki je že na samem začetku izdelal več različnih vzorcev. Gabrielli je bil najbolj všeč tisti z zaporedno številko 5 in tako je nastalo ime te legendarne dišave. Prvih 100 stekleničk je bilo namenjenih najboljšim strankam modne oblikovalke, nato pa se je dišava začela prodajati v butiku Chanel. Tudi po 100 letih sodi dišava Chanel N°5 med najbolj priljubljene parfume na svetu.
Dišava z velikim D. Legenda med parfumi. Razkošje, skrito v steklenički. To je parfumska voda Chanel N°5, najbolj slavna dišava nasploh, ki jo je uporabljala tudi zvezdniška Marilyn Monroe.
5.   Escentric Molecules “Molecule 01”
Uporabnica dišave Molecule 01 bo vohal prijetno nežno, žametno lesno noto in vonj te unikatne toaletne vode ji bo posodil vtis privlačne avre, ki močno deluje na vse v njeni okolici. Toaletna voda Escentric Molecules Molecule 01 je primerna za nošenje skozi celo leto čez dan in tudi za večerno nošenje. Svoji uporabnici kadarkoli ponudi očarljiv občutek popolne izjemnosti.
6.   Tom Ford “Black Orchid”
Temno črna barva stekleničke kar kliče, da jo odprete in odkrijete bistvo skrivnosti dišave, ki je v njej skrita. Luksuzna ženska parfumska voda Tom Ford Black Orchid je edinstvena in magična združitev originalnih tonov, ki v vsaki ženski prebudijo elegantno, sofisticirano damo. Gladko ravnovesje intenzivne cvetlične dišavne sestave vas očara že pri prvem poduhanju.
7.  Yves Saint Laurent “Libre”
Libre pomeni v francoščini svoboda in njen pomen je očiten v vseh elementih te čutne dišave. Namenjena je vsem močnim ženskam, za katere je svoboda prva na lestvici vrednot.
Svoboda je zapeljiva in vi veste, kako priti do nje. Povejte to naglas! Parfumska voda Yves Saint Laurent Libre govori v vašem imenu; da ste vi tista, ki zna reči ne. Tista, ki odloča, kaj je zanjo najbolj pomembno.V baznih notah parfuma se združijo topla vanilja z mošusom, ambro in cedrovino, kar zagotavlja veličino te dišave.
8.   Estee Lauder “Pleasures
Zaprite oči in si predstavljajte na stotine cvetnih lističev najlepših cvetlic. Parfumska voda Estée Lauder Pleasures je kakor pobeg iz hrupnega mesta v romantične cvetlične vrtove. Pustite, da vas razvaja opojna cvetlična aroma, in skozi vse leto uživajte v pomladi.
9.   Clinique “Happy”
Svoj edinstveni koncert dišava Clinique Happy razigrava z osvežujočimi esencami plodov citrusov, slive in jabolka. Srčne note skrivajo bogastvo nežnega in čutnega cvetja – orhideje, vrtnice, frezije in šmarnice. Bazne note dišavne sestave se nadaljujejo v cvetličnih tonih bele lilije, magnolije in čutne mimoze, ki jih dopolnjujejo akordi ambre in mošusa.
Slogan parfumske vode se glasi „Nosite Happy in bodite happy.“ Njena avtorja sta parfumska ustvarjalca Jean Claude Delville in Rodrigo Flores-Roux na podelitvi nagrad FiFi Awards pa je dobila nagrado za najboljšo žensko dišavo leta 1998.

 

10. Jean Paul Gaultier “Classique”
Kot iz tovarne za popolno lepoto je videti ženska toaletna voda Jean Paul Gaultier Classique in z zapeljivo žensko stekleničko bo esenco te brezhibnosti prenesla tudi na vas. Sladki cvetlični toni cveta pomarančevca vas bodo očarali takoj, ko jih boste prvič zavonjali. Nežni cvetovi se nato mešajo z ostrim ingverjem, ki je poln skoraj afrodrizičnih učinkov. Sladkobno topli toni vanilje z blago dišavo riževega prahu bodo ostali z vami ves čas čutnega izzvenevanja dišave.

-Oglasi-

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.