-Oglasi-

Novo: brezplačen vrtec za drugega otroka

Korak v pravo smer

0 761

Družina je naš temelj, naš predpogoj za nadaljevanje človeške vrste. A žal v zadnjih letih nataliteta spet upada; glede na podatke Statističnega urada, je bilo leta 2008 rojenih kar 2000 otrok več kot leto pred sprejetjem zakona.Številka je potem še naraščala, po letu 2014 pa je ponovno moč zaznati trend upadanja.

Zaradi želje po dvigu naravnega prirastka prihaja novica o uvedbi brezplačnega vrtca za drugega otroka. Ne vem kako na to gledate vi, toda osebno menim, da je to korak v pravo smer. Vlada je  že potrdila novelo zakona, s katero ponovno uvaja brezplačen vrtec za drugega otroka, ki je hkrati s starejšim otrokom vključen v vrtec. Istočasno pa novela uvaja tudi brezplačen vrtec za vse ostale otroke iste družine tudi v primeru, ko niso istočasno v vrtcu.

Gre za pomembno spremembo za mnogo družin. Tako se bo finančno pripomoglo družinam, ne glede na njihov status. V zakonu pa se bodo uredile tudi sankcije predvidene za kršitev določb zakona ter s tem tudi kazni do 10.000 evrov. Opredeljujejo pogoje za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje; z razlogom, da do kršitev, kot smo jih bili priča pri ljubljanskem zasebnem vrtcu Kengurujčki, ne bi več prihajalo.

 

Otroci so naše največje bogastvo in najlepše je gledati žensko, ki je mama. V pogovoru z njim se ji spremeni tako glas kot obraz. Iz ženske otrok prikliče ponos, milino predvsem pa najbolj čisto, iskreno in brezpogojno ljubezen. Tudi oče se ob otroku povsem spremeni. Snovanje družin v teh časih močno potrebuje dodatne ukrepe; ponovna uvedba brezplačnega vrtca bo pripomogla, da se bo marsikateri par lažje odločil za še enega otroka. Gre za korak v pravo smer. Sedaj pa ste na vrsti vi, dragi moji….

Za Skrivnostno: Metka V

 

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.