-Oglasi-

Dopuščam bolečino. Hvaležno.

0 356

Babica je pekla pogačo, dedek je rekel, da greva po ovce v hrib. To je bilo VESELJE! Sonce je že zahajalo, čebelice so zapuščale travnike, ptice so še pele, v daljavi je odmeval ZVONEC ovac. Tisti zadnji travnik pod gozdom je najlepši, ker razgled sega v dolino vse do mesta.

Dedek je bil vedno tiho in je hitro korakal po vroči zemlji. Tako zelo vitalen in mladosten je bil. Prehranjeval se je s fižolom, čebulo, krompirjem in zeljem. Občasno je spil kako domačo ŽGANICO ob sveže zmleti kavi. Imel je moč in kondicijo. Visoko v hrib je hodil brez glasnega DIHANJA, jaz sem pa že jamrala in se PRITOŽEVALA, da me bolijo noge. Do gozda je bilo še kakšen kilometer, ker so se ovce premikale v senčne predele.

Po dolgi hoji, sem dedku rekla, da NE MOREM VEČ in če lahko počakam tam…odločila sem se, da ne bom videla čudovitega razgleda. Dedek je pobral leseno palico in mi jo dal v roke. Povedal mi je LESENO ZGODBO. Zgodbo o dopuščanju bolečine za nekaj LEPEGA. Še danes jo rada pripovedujem ljudem, kadar želijo obupati. Kako DOPUSTITI BOLEČINI, da nas oblikuje v nekaj čudovitega….

Obdelovalec lesa je imel svojo delavnico v kateri je izdeloval vrata, stole, mize, okvirje, skulpture in posodo. Neke noči se tam oglasi LESENO korito in nagovori čudovito leseno SKULPTURO, ki je bila podoba ženske: »Veš to ni pravično, ti si vsa lepa, čudovita, vsi te gledajo in občudujejo. Iz mene bodo pa pujsi jedli….Prihajava pa iz ene celote, prihajava iz istega gozda, iz istih korenin.« Lesena ženska je koritu razložila: »Veš korito, ko so te začeli sekati, žagati, oblikovati, in brusiti si se ves čas UPIRAL. Nisi želel potrpeti in zdržati niti malo bolečine. Jaz sem se prepustila in zaupala, da je vsa ta bolečina potrebna za oblikovanje nečesa lepega, vrednega in ČUDOVITEGA….«

Dedek mi je skozi enostavno zgodbo razložil kako POMEMBNO je sprejeti nekaj težkih izzivov, bolečine in trpljenja, da smo lahko kasneje nagrajeni. HVALEŽNA sem, da lahko DOPUŠČAM BOLEČINO, ki oblikuje moje življenje v nekaj drugačnega, novega in lepega.

 

Za Skrivnostno: Suzana Drobnjak

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.