-Oglasi-

Vzpostavljanje notranjega miru

0 294

Svet se spreminja. COVID-19 je močno zaznamoval naš vsakdanjik. Pomembno je, da se sedaj, ko je »izolacija« nekako končana (upajmo) in življenje spet poteka dokaj normalno, na novo, ohrani zavedanje, da stvari ne bodo več iste. Ljudje, ki smo jih poznali bodo drugačni, tudi odnos z njimi bo drugačen. Naekrat bomo imeli občutek, da smo v popolnoma drugačnem svetu, čeprav bo videti vse isto. Ljudje smo se med izolacijo spremenili. Spremembe so potekale v notranjosti. Za nekatere je bil to najlepše obdobje v življenju, za druge malo manj lepo. Najpomembneje pa je, da sami pri sebi poiščemo ravnovesje v vsej tej zmešnjavi v kateri smo sedaj, po pandemiji.

Kako to storiti? Preko osebne transformacije, ki jo bom z vami delili v naslednjih prispevkih. Začnemo vedno s prvim korakom, tudi danes. Prvi korak je naše telo in skrb zanj. Sam ga poimenujem delo na telesu.  

 PRVI KORAK: DELO NA TELESU

Osrednji organ celotnega dogajanja so naši možgani. Možgani potrebujejo dovolj kisika in dovolj sveže krvi. Večja je obremenitev, večji porabniki so. In če telo ni dovolj vzdrževano, možganom ne more zagotavljati dovolj kakovostnega kisika in krvi. V takšnem primeru možgani telesu dajo informacijo, naj se upočasni, in naenkrat postanemo utrujeni in lenobni … Možgani bodo poskrbeli, da bodo imeli vedno dovolj, tudi če bodo zato trpeli ostali organi in ostale telesne funkcije. Prvi korak temelji na ustrezni prehrani in zadostnemu gibanju. Zato začnite vsak dan, z majhnimi koraki. Lahko je le večerni sprehod, uživanja raznolike hrane – sadja in zelenjave ali pa vzpostavitev popolnoma nove rutine, kot je npr. jutranji tek.

 

Vsekakor je pomembno, da telesu in možganom nudimo kakovostno okolje v katerem lahko razvijamo svoj potencial. Ne pozabimo osebna transformacija je čustveno naporen proces, zato je pomembno, da je telo dovolj močno, da zdrži te napore. Zato ne odlašajte. Začnite že danes in ne jutri.

 

Za Skrivnostno: izr.prof.dr. MILAN KRAJNC, psihoterapevt

 

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.