Kraj kjer duše nimajo večnega miru

Srhljivo

0 150

Eno najstrašnejših krajev v Evropi se dejansko nahaja v Pragi. Imenuje se Cemetery of fools prevedeno “pokopališče norcev”. To pokopališče je nekoč pripadalo psihiatrični bolnišnici v Bohnicah. Pokopališče že nekaj desetletij ne deluje, zato je videz in energija, ki ga obdajata, precej moteč. Ljudje, ki tam živijo pripovedujejo grozne, srhljive zgodbe, ki še danes nekako živijo in pravzaprav se zdi kot, da nikoi niso umrle. Bohnice obišče mnogo turistov ravno zaradi zapuščene bolnišnice in grozljivega pokopališča.

Pokopališče je bilo ustanovljeno v začetku 20. stoletja in je delovalo manj kot šestdeset let. Zgrajeno je bilo samo za pokop patološko bolnih ljudi, psihično bolnih in za vse, ki so bili pacienti psihiatrične bolnišnice v Bohnicah. Skrivnostni, grozoviti kraj s svojo čudno auro je bil uporabljen med letoma 1909 in 1963. Od takrat je pokopališče postalo popolnoma zapuščeno, zaradi česar je zdaj eno najbolj grozljivih krajev v Evropi. Domačini poročajo o dnevnih paranormalnih pojavih, ki so lahko plod njihovega strahu ali pa posledica tavanja izgubljenih, umrlih duš, katere nikoli niso bile dostojno pospremljene k večnemu miru.

hospital

Prvotno je bilo pokopališče namenjeno le otrokom bolnikov, otroci, ki so se rodili v tej psihiatrični bolnici, so bili s strani osebja umorjeni, po določenem času pa so bili tu pokopani tudi odrasli bolniki. Na tem pokopališču leži približno 4300 bolnikov. Med njimi so morilci, žrtve samomorov in nesrečni otroci, rojeni staršem v psihiatrični bolnišnici. Če vas pot odpelje do Prage, pogumno obiščite ta poseben kraj in namenite kakšno ljubeče čustvo vsem, ki tam počivajo.

 

fools cemetary

Za Skrivnostno: Suzana Drobnjak

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.