Modrosti naših prednikov

Zakoni narave

0 429

Enostavna znanja naših babic in dedkov je potrebno predati naprej našim otrokom. Nekaj bo zagotovo ostalo v spominu,  vsaj tisto malo, kar nas naučijo živali.

Tak primer je na primer dejstvo, da je zemlja primerna za obdelavo takrat, ko so štorklje nazaj v deželi..vsaj tako pravijo mnogi poznavalci zakonov narave. Ali veste,  da je dobro ležati tam kjer mačka spi, ker mačka pobere vse slabo. Ali pa, da je zdravo tisto jabolko katerega se je črv dotaknil. Najslajše hruške so tiste katere grizejo sršeni. Prva ptičja znanilka, prebujanja narave je kukavica, po gozdu odmeva vabilo v naravo, s kukanjem opa znanja pomlad…

Zgradite svojo hišo tam, kjer leži kača, kača se ogreje na mestu, kjer so sončni žarki najmočnejši in le tam kjer je dobra energija. Pijte vodo iz izvira, kjer pijejo konji. Konj ne bo nikoli pil slabe vode. Pogumno naberite gobo na kateri počivajo žuželke. Drevo posadite tja kjer koplje krt. Najbolj rahla in kvalitetna je zemlja iz krtine.

Čist zrak je tam kjer so velika mravljišča, tam dihajte globoko, ker vsak globok vdih in izdih poboža vaše srce. Svoj vodnjak kopljite tam kjer ptice gnezdijo, tam je ohalditev in sveža voda. Pojdite spat in se zbudite s pticami, vse dni bo vaše počutje, kot da zobate zlata zrna.

Prehrano obogatite z zeleno hrano, vse kar je zelene barve nahrani naše celice. Imeli boste trpežne noge in odporno srce, kot gozdna bitja. Pogosto plavajte, na zemlji se boste počutili, kot ribe v vodi. Tuširajte se s hladno vodo s tem boste okrepili um, vaš spomin in živce. Čim pogosteje glejte v nebo, vaše misli bodo lahkotne in jasne. Gibajte se v tišini, poslušajte zvok narave.

Manj ko govorimo, več poslušamo, tako spustimo mir v srce. Naš duh bo miren in poln ljubezni. Z razlogom imamo dvoje oči, dvoje ušes in ena usta.

Opazujte drevo, kako globoke razvejane korenine držijo vso težo razvejane krošnje. Tako kot je spodaj tako je zgoraj. Ravnovesje. Zemlja skozi drevesa komunicira z nebom.

Narava je edina knjiga na svetu, katera na vsakem listu ponuja kvalitetno vsebino in vse vede tega sveta. Občudujemo velike stvari, vendar nas tiste male delajo srečne. Ljudje smo srečna bitja, majhna v vesolju, a velika v srcu naših mater. Če bi vsi sledili naravi, se prepustili njenemu vodenju, nikoli ne bi zašli…Naj vaš obraz večkrat umije dež in ga posuši Sonce. Naj vaše lase razčesava veter in vašo hrbtenico poboža zemlja.

Takrat, ko se ptički ženijo, poslušajmo njihovo petje, ker je to himna narave, pesem za ljubezen v našem srcu. Frekvenca petja ptic prižiga naš notranji ogenj. Za Zemljo je to čas svetlobe in preporoda.

Za Skrivnostno: Suzana Drobnjak

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.