Popek

Vrata vesoljske energije, središče sveta

0 548

Popek je pogosto spregledan del našega telesa. Toda ali veste, da popek predstavlja začetek življenja in našo prvo vez z Zemljo, našo mamo in vesoljem?

Seveda je povezava med nerojenim otrokom in njegovo materjo v maternici. Ni prav dolgo trajalo, da je Ilchi Lee, ustanovitelj mnogih metod treninga duha in telesa, odkril, da je trebušček osrednja točka za dobro zdravje telesa, duha in uma. Starodavne metode zdravljenja govorijo o energiji KI, CHI , PRANA… vrata te energije so ravno naš POPEK. Lahko bi rekli PUPEK, začetek vsega lepega.

 Omfalos (grško točka, središče, center) ali popek je simbol središča sveta. Za starodavne modrece se je svet začel s popkom, iz katerega se manifestirajo štiri strani sveta. Središče zunanjega kozmosa, kot središče našega človeškega kozmosa. Svetovna čudesa imajo veliko skulptur, katerim popkovina visi oz. kjer je popek podaljšan in prikazuje pomembnost tega centra vesolja.  Je vstopna točka za glavni energetski center v spodnjem delu trebuha. Duhovna koncentracija, vsa energija je usmerjena v popek in iz popka. To je zelo dobro izraženo pri jogi in dihalnih vajah. V jogi je popek center čakre, ki se imenuje manipura in je v znamenju elementa ogenj. Če je popek tako pomemben in je vhod v naše vesolje bi mu zagotovo lahko posvečali več magičnih trenutkov, več ljubezni in nege. 

Kako je popek tako močan? Vse je v lokaciji. Popek je blizu središča trebuha in okoli težišča. Sedi nad črevesjem in večjimi bezgavkami ter ožiljem. In to je blizu vašega vagusnega živca, ki je odgovoren za prebavne funkcije vašega telesa. Za razliko od preostalega dela trebuha je za popkom malo ali nič mišic, zaradi česar je odlična dostopna točka do trebuha. Preostali del telesa se s popkom poveže s fascialnimi vlakni, ki se križajo tik ob njem. Pupci so zelo pomembne refleksološke točke, ki spodbujajo vaše telo.

Torej, kako lahko izkoristite moč svojega popka? Eden od načinov je, da začnete masirati popek in ga mazati s kvalitetno oljno mešanico. Druga možnost je da popeh hladite s sveže opranim sadjem. Tretja možnost je dvigovanje telesnega ognja, tako, da grejete vaš center vesolja, lahko s toplo mešanico eteričnih olj ali pa kar z vročimi dlanmi. 

Vaše telo vam bo hvaležno, spoznali boste nove načine samozdravljenja in ljubezni do svojega telesa. Ne pozabite: vse se začne pri samoljubezni.

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.