-Oglasi-

Zlata pentlja

Pripnimo si jo!

0 388

Danes, 15, februarja, obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Gre za svetovno znano mednarodno kampanja o ozaveščanju raka med otroci in mladostniki. Ustanovljena je bila leta 2002 in se zavzema za napredno zdravljenje in oskrbo  ter spodbuja k večjemu razumevanju težav, s katerimi se spopadajo družine vseh teh otrok – JUNAKOV med zdravljenjem in po njem.

Pripni si zlato pentljo za vse JUNAKE, za tiste, ki se pogumno soočajo z rakom, za vse tiste, ki so raka premagali kot tudi za vse tiste družine, ki pogumno živijo naprej, čeprav jim je rak vzel otroka in nenazadnje tudi za vse zdravstvene delavce in prostovoljce, ki svoj pokic in čas namenjajo otroškemu raku.

Letno na svetovni ravni za rakom zboli skoraj pol milijona otrok in mladostnikov do 19 leta starosti. Rak je kar na tretjem mestu kot vzrok smrti pri otrocih do starosti 15 let in to takoj za pškodbami in prirojenimi nepravilnostmi. Najpogostejša oblika raka pri otrocih je levkemija.

Število obolelih med otroci in mladostniki vsakol leto narašča, a na srečo upada umrljivost.

Starši otrok, ki so se z boleznijo že soočili, so ustanovili društvo Društvo Junaki 3. nadstroja, ki pomaga vsem tem junakom in njihovim družinam, istočasno pa dela na ozaveščanju ljudi, saj so junaki nemalokrat e vedno podvženi stigmam in tabujem okolice.

Pripnimo si torej zlato pentljo za vse otroke, ki se ali pa so se soočili z rakom.

 

Za Skrivnostno: Metka V

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.