Dvigujejo razpoloženje, sproščajo in delujejo nežno sedativno, vendar so ta olja popolnoma legalna in neškodljiva

Foto: Pexels
0 5,678
Dva zelo cenjena eterična olja , ki jih že tisočletja uporabljajo za spodbujanje ljubezni do sebe in vnos vedrine v življenje. Ste jih sprobali?
Ime melisa (Melissa officinalis) izvra iz grške nimfe, ki je rešila življenje bogu Zevsu, on pa jo je v znak zahvalnosti spremenil v čebelo, ki bo večno zbirala med z belih in rumenih cvetov(v grščini melissa pomeni čebela).
Po drugi strani pa mandarina (Citrus reticulata) svoje ime dolguje svetlo oranžni barvi oblek visokih kraljevih uzlužbencev kitajskega cesarstva, čigar barva deluje sproščujoče in rahlo sedativno, zaradi čeasar je nezamenljiva pri vnosu svetlobe v depresivnih dneh.
Foto: Pexels
Obe rastlini imata zelo pomembno energetsko vlogo, predvsem  v dveh najvažnejših odnosih- do Boga (življenja, energije, smisla) in do sebe. Pogosto o obeh govorimo ločeno, čeprav bi lahko rekli, da je v osnovi to en in isti odnos, ki se v raznih teorijah, filozofijah, znanztevnih in empiričnih disciplinah imenuje “ljubezen do sebe”. To je še posebej važen in intimen odnos, saj smo sami s seboj vsako sekundo celega življenja. Zdrav občutek do sebe ne zmanjšuje ljubezni do drugih, ampak jo prav nasprotno še poveča,, kar je dodatni razlog, da si zaslužimo vse najboljše. Tako si večkrat privočimo eterično olje melise ali mandarine v obliki kopeli, spročšujoče masaže, čaja in porobno, saj bomo tako nahranili otroka v sebi, razvajali sebe, si izkazali ljubezen in vnesli vedrino v hladne jesenske in zimske dni.

 

OLJE MELISE

Eterično olje melise se smatra kot antioksidat in se pogosto meša (pa tudi prodaja v takšni obliki) z oljem citronelle ali limoske trave.
 • Na fizični ravni melisa deluje antiinflamatorno, antispazmično, umirjujoče, digestivno in sedativno.
 • Na čustveni ravni njen vonj zmanjšuje histerijo,anksioznost, depresijo, občutke strahu in panike, nesigurnost in prinaša občutek pomirjenosti in samozavesti.
 • Na mentalni ravni melisa bistri misli in podpre mentalno moč, da se lažje spopadamo s svojimi strahovi, medtem ko na duhovni jača duhovne lastnosti kot so predanost in zaupanje, kar nam pomaga pri naši zavesti, da lahko osvojimo cilje, ki smo si jih zadali.
 • Na energetski ravni pripomore k jačanju osebne moči in discipline skozi pozicioniranje sebe v medsebojnih odnosih.
 • Po karakterju je melisa rastlina prijatelj/partner, ki je vedno tu za nas, ko jo potrebujemo.

 

OLJE MANDARINE

 • Na fizični ravni eterično olje mandarine (Citrus reticulata) deluje antiseptično, antispazmično, umirjujoče, digestivno, in sedativno.
 • Na čustveni ravno to olje prinaša radost, veselje, zadovoljstvo,občutek sreče, varnost, in občutek pripadnosti. Zmanšuje tesnobo in nezaupanje.
 • Na mentalni ravni daje jasnost, neposrednost, iskrenost, enostavnost v komunikaciji in izražanju, medtem ko na duhovni ravni spodbuja zaupanje in iskrenost.
 • Na energetski ravni pripomore k “odpiranju” srca in tako lajša in poenostavi medsebojne odnose.
 • Pipomore k transformaciji negativne energije v pozitivno na način da zmanjšuje občutek življenskih pritiskov.
 • Po karakterju je to olje kot otrok: veselo, vedro in čisto. Otrok, ki pravi “sprejmi me in prinesel ti bom neomejeno veselje”.
Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.