ENA NA ENA O ORGAZMU

Foto: Pixabay
0 6,271

Orgazem za nekatere ženske predstavlja malo malico za druge znanstveno fantastiko.

 

Doživljanje orgazma je pri vsaki ženski tako individualno, kot je ženska sama. Seveda je intenzivnost orgazma odvisna od vzburjenja in stimulacije. Nekatere naj bi bile že po naravi takšne srečnice, da orgazem dosežejo med seksom zgolj z penetracijo,druge pač ne. Je to golo naključje? Sreča?

 

Ali pa preprosto stvar anatomije? Je vse v glavi? Ali le vprašanje sproščenosti? Lahko ste prepričani, da so vse to nesmisli. Avtorica knjige PPRIŠLO MI BO piše o tem, da je tudi orgazem stvar treninga kot vse ostalo. Lastne intimne predele ne raziskujemo dovolj, predvsem pa ne eksperimentiramo z erogenimi conami. Še zlasti za nas ,ženske, je skrajni čas, da bolje spoznamo in razumemo svoje telo .Nobena redkost ni, da se ob ženskem orgazmu poraja cela vrsta vprašanj. Skrivnost je v tem, da ni nobene skrivnosti. To da ti med seksom “ pride” je zgolj stvar vaje. Vse prej kot: “okvarjena si”. Najverjetneje moraš samo malo več vaditi.

 

Pri vaginalnem orgazmu ne gre za srečo ali smolo, za usodo ali pravilno sprostitev, temveč za sposobnost, ki jo ima sleherna ženska. Dejstvo je, da med spolnim odnosom zelo malo žensk doživi orgazem. Med spolnim odnosom s partnerjem jih le približno 30 odstotkov pogosto ali vedno doživi vrhunec. Pri približno 60 odstotkov ženskah sama penetracija celo NE vzburja kaj prida.

Foto: Pixabay

Tukaj tiči povsem preprosta biološka razlaga. Vsak del telesa je opremljen z živčnimi celicami in čutnicami ki so po živčni poti povezane z možgani. Ko okrepimo to povezavo, bodo tudi občutenja močnejša. Nožnica preprosto ni izurjena – spi in se sama od sebe ne prebudi. Če želimo, da se močno odzove na čutne dražljaje, mora najprej postati dovolj občutljiva, tako kot vsak drugi del telesa. Z vajami to lahko ponovno obudimo. Kakor pravi moj tantrični učitelj: da smo ženske že po naravi zelo tantrične. Zato menim, da nam lahko uspe. 

 

Na primer,lahko imamo eno svojo stalno pozicijo že pri sami masturbaciji, ki je v veliki večini vedno enaka. Torej imamo ponavljajočo stimulacijo. Predvsem delujemo pri vzburjanju z glavo in ne z občutki do lastnega telesa. Veliko naših intimnih predelov je zaspalo in zato jih je potrebno na novo prebuditi in v popolnosti občutiti. Z fantazijami ni nič narobe, vendar ko spoznamo svoje erogene cone, spreminjamo dotike, intenziteto ter pozicijo. Zgodi se, da nato lahko našega partnerja vodimo v pravi smeri, k našemu orgazmu. Seveda naši nadobudni ljubimci mislijo, da vse obvladajo vendar temu ni vedno tako. Kot sem že v enem od svojih prejšnjih kolumn pisala, naša povezava živčnega sistema z nožnico je kot prstni odtis popolnoma unikaten, zatorej je naša naloga, da same dodobra spoznamo svoj zemljevid po katerem potem lahko naš ljubimec polzi. Komunikacija je seveda ključna in bo obema v veliko pomoč. Naj nam ne bo nerodno, saj si vsak moški najbolj želi , da bi bil naš najboljši ljubimec in nihče ne more brati misli. Vodi nas lahko naše vzburjenje ko se nas dotika ali pa prakticira posebno tehniko na  naših predelih vendar je še bolje, da jih dodobra malce prej spoznamo same. Seveda nič se ne spremeni čez noč, zato nežno in potrpežljivo naprej.

 

Moja velika osebna želja je ženske spodbuditi k temu, da se močno povežejo z lastnim telesom, občutenji in seksualnostjo.

 

Zato stopimo na novo pot, spoznajmo sebe in prebudimo našo nožnico.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.