-Oglasi-

ENA NA ENA O VULVI

Foto: Pixabay
0 5,999

O ti naš cvet prelepi , ki se te drži toliko tabujev in nezavednega sramu. 

 

Ti cvet ki bi moral biti slavljen in občudovan prvotno od nas nositeljic ne pa komajda  kdaj opazen.

Ti cvet ki si center kreacije in ustvarjanja novega življenja.  Hvala ker si.

Evo moja prva poezija namenjena moji in tvoji vulvi. 

 

Pa se začnimo malce dotikati nekaterih tem , ki so pritegnile mojo pozornost v zadnjih nekaj letih na temo vulve. 

Sramnica,sramne ustnice,sramne dlake in sramna kost? Mi lahko prosim nekdo razloži zakaj sramne?

 

Takojšna asociacija na sramoto. In potem se sprašujemo zakaj se je sramujemo? Saj nam je že v opis dano to sporočilo! Ženska sigurno ni izumila tega izraza, zato verjamem, da gre velika zahvala tistemu moškemu, ki je iznašel te besede kot najbolj primerne za ta naš predel. 

Nato se pojavi labio plastika, ki je trenutno v velikem porastu. Kaj je labioplastika? Rekonstrukcija vulve. Predvsem zaradi raznolikosti sramnih ustnic ali povečanih sramnih ustnic.

 

Razumem potrebo po tem če so le te zelo moteče v vsakdanjem življenju. Slišala sem kar nekaj zgodb kako neprijetno in boleče zna biti, torej prikladen poseg  za olajšanje življenja. Ne razumem pa,da  dekleta in ženske primerjajo svoje vulve z ostalimi.

 

Seveda si jih medsebojno ravno ne razkazujemo torej primerjava pride iz raznih revij ali iz filmov za odrasle. Naj povem da imajo revije svojega človeka, ki redno retušira te cvetove. Ravno tako so v filmih za odrasle le te izbrane kot npr. Viktorijini angelčki za na modno revijo spodnjega perila.

V dar sem za rojstni dan dobila knjigo Vulva kjer avtorica riše in skicira vulve, ter s tem prikazuje njihovo raznolikost in unikatnost. Ženske ji pošiljajo slike nato jih naslika.

Zgodbe žensk,ki jih je vzporedno objavila v knjigi so ob enem vznemirjajoče vendar kasneje lepe. Poznam primer kako si je ženska želela s škarjami sama odrezati  SRAMNE ustnice vendar ko je izvedela za to umetnico in pregledala njen profil na Instagramu ter videla vse te slike vulv in tako obsežno raznolikost le teh se je končno pomirila in svojo tudi sprejela. Ta primer je sicer ekstremen vendar močno dvomim da izoliran. Druge pa tudi v večji večini pišejo o sramovanju glede izgleda njihove vulve. 

Prehajam na temo ženska kot stroj za rojevanje. Malce me nervira vsa ta stigma , ki jo je vera tako grobo vsilila ženskam kot moškim glede spolnosti. Ženska spolnost oz užitek  je bila še nedolgo nazaj za naš predel sveta nemogoča. Ženska ne more čutiti užitka. Lep prikaz je film Histerija. Torej ženske so obiskovale  zdravnika, kadar so bile depresivne, nejevoljne itd. Ta jo je z stimulacijo nožnice  skozi masažo pripeljal do orgazma in seveda je bila ženska nato kot prerojena. Histerija pa se je pričela s prvim danes tako imenovanim vibratorjem. Saj se je eden od zdravnikov zaradi bolečin v zapestju in dnevno polni ordinaciji domislil pripomočka. Ženske so za nakup le tega stale v vrsti. Eden pa naj bi tudi romal k kraljici na dvor.

 

Brala sem in tako tudi čutim, da nezadovoljena ženska resnično ne izžareva svoj polni potencial tako duševni kot kreativni.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.