-Oglasi-

FETIŠ ALI KINKY

Foto; Pixabay
0 4,037

Se mi je zdela zabavna tema katero sem zadnjič odprla v krogu svojih prijateljic.Vse skupaj smo se do solz nasmejale in še zdaj se že nekaj ur mučim s pridobivanjem informacij in razlage kaj sploh fetiš je.

 

Definicije v slovenski enciklopediji nisem našla sem pa našla definicijo te besede v srbski enciklopediji. Razlaga je sledeča

Fetišizem , pripisovanje religioznih ali mističnih kvalitet neživim objektom se predstavlja  kot fetiš 

Seksualni fetišizem, seksualna privlačnost  po predmetih, delih telesa ali situacij, ki v svoji naravi ravno niso seksualne.

Torej ne jaz ne moje prijateljice si nismo pravilno interpretirale te besede in nobena od nas očitno nima pravega fetiša ampak smo samo kinky. Saj vsaka od nas lahko vseeno uživa v spolnem odnosu brez kurenta, palčka, hrane ali trojčka ☺

 

Zelo težko je namreč najti osebo, ki v resnici celo življenje niti malo ne fantazira o kakšni malo drugačni ideji seksa, recimo kinky. Tudi fetišizem ni vedno ekstremen, čeprav seveda obstajajo tudi zelo ekstremni fetiši. Vendar ljudje enostavno ne razumejo, kaj je fetišizem in kaj kinky.

 

Pri fetiših je nekakšna krivulja, ki raste, gre postopoma po malo in po malo, od čisto blagih fetišev do zelo ekstremnih.

 

Za fetišiste je namreč zelo pomembno, da imajo ta element. In to je tista razlika med fetišistom in nekom, ki je samo kinky. Kinky ljudje recimo uživajo v določenih elementih, ampak jim niso pogoj za užitek. Lahko uživajo tudi brez tega elementa. Fetišistu pa je ogromna razlika, ali ima ta fetiš v sklopu seksualne igre ali ne. Fetišist brez tega elementa sploh ne more uživati. S tem se namreč rodiš, to je potreba, ni hobi, ni nekaj, kar rad delaš.

To je nekaj, brez česar ne moreš in brez česar enostavno nisi ti. Za mnoge fetišiste fetišizem niti ni del seksualnega akta. Je del identitete. Še posebej to velja za psihološke fetiše.

Kratica BDSM (bondage-discipline-domination-submission-sadomasochism, torej vezanje, disciplina, nadvlada, podrejenost, sadomazohizem) zajema ogromen oz. največji delež najrazličnejših, včasih že prav nepredstavljivih fetišev, povezanih z idejo nadzora, ki jo imajo milijoni ljudi po svetu.

 

Fetiši so običajen del spolnosti, saj so sprožilci človekovega spolnega poželenja in vzburjenosti. Vendar je med »rojenimi« fetišisti in tistimi, ki si občasno privoščijo kako popestritev predigre ali spolnega akta, tako imenovanimi kinky, precejšnja razlika. »Kinky ljudje lahko uživajo tudi brez tega, fetišist pa ne, kar pomeni, da je njegov fetiš ključni pogoj za seksualni užitek. Pa ne le za to: gre za potrebo, nekaj, kar te vseskozi sprem­lja, nekaj, brez česar ne moreš, saj je del tvoje identitete. Fetišistom torej ni tako pomembno, kar naj bi bilo za spolnost ključno, saj na ravni doživljanja sebe dobijo tisto, kar jim je pomembnejše, jih bolj zadovoljuje in je zato pomembnejše kot sam spolni akt (in orgazem).

 

Torej če vse skupaj na kratko povzamem si lahko predstavljam kako težko je tistim v tovrstni identiteti ostati v današnjih odnosih ali tistim, ki še iščejo partnerja. Da lahko poleg tega, da si najdejo kompatibilnega partnerja predstavlja še dodaten izziv predstaviti svoj fetiš . Obstaja tudi izraz vanilla kar pomeni oseba ki se s tovrstnimi zadevami šele poigrava.

 

Odnos je skoraj nemogoč saj  se eden ali drugi ne moreta seksualno izživeti.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.