-Oglasi-

Gripa ali Covid-19?

Ko to ni več vprašanje!

0 166

Virus, ki nam kroji leto 2020, je med nami. Ne glede na to, ali ste skeptik ali verjamete, njegovega obstoja ne moremo zanikati. Za nekatere nejeverne Tomaže gre zgolj za malo hujšo gripo, spet drugi verjamejo, da temu ni tako. Dejstvo pa je, da bomo očitno kar nekaj časa morali sobivati z njim.

Je COVID-19 res gripa? Odgovor na to najdemo tukaj:

Vir: Planet TV

Torej, ko naslednjič brskate po socialnih omrežjih, kjer se najdejo vse vrste kvazi ekspertov, premislite dvakrat. Številke hospitaliziranih govorijo povsem drugačno zgodbo kot zagovorniki teorije zarot. Zakaj bi s širjenjem lažnih informacij vplivali na zdravje ljudi/soljudi? Od kje smo si vzeli to pravico? Od kje si jemljemo pravico, da z lažnimi informacijami rušimo naš zdravstveni sistem, gospodarstvo in vsa mikro in mala podjetja, gostince ter kmetovalce? Od kje? Gre za družbeni egoizem in predrznost, ki sta očitno brezmejna. 

Danes smo v Sloveniji spet dosegli nove rekorde in v kolikor bomo poslušali zanikovalce virusa, se bo tak trend tudi nadaljeval. V tej situaciji enostavno moramo biti odgovorni za svoje sorodnike, prijatelje, znance, za vse soljudi. Morda je prav nekdo, ki vam je blizu, lahko tisti, ki bo postal žrtev virusa, pa se tega niti ne zavedate. Morda pa boste vi jutri potrebovali zdravljenje, ki ni povezano z virusom, pa ga ne boste deležni pravočasno, ker zdravstveni sistem zaradi preobremenjenosti ne bo zmogel standardne obravnave pacientov. 

Ker COVID-19 ni gripa, bomo morali enostavno sobivati z njim, tudi na dolgi rok… kako bomo to dosegli? Zgolj tako, da spremenimo svoje navade, saj bomo v nasprotnem primeru še dolgoomejeni pri našem vsakdanu. Odločitev je seveda naša. Ni odvisna zgolj od posameznika temveč od kolektivne zavesti, kolektivne odgovornosti in kolektivne solidarnosti.Zdaj ni čas za soliranje, za egoizem in za izhajanje izključno iz sebe. Delovati moramo kot eno. Karkoli bomo naredili, virusa ne bomo uničili, lahko pa preprečimo, da se virus ne bo več širil prehitro in s tem rušil naš, že tako podhranjen zdravstveni sistem.

Ljudje smo naravnani tako, da se zavemo težav, ki ob neki situaciji nastanejo, šele takrat, ko jo sami občutimo na svoji koži. Vrnimo se k našim vrednotam, bodimo človek človeku in ne ogrožajmo nikogar, kajti s tem posredno izpostavljamo in ogrožamo tudi sebe. Prej ko bomo to razumeli, prej se bo upočasnilo širjenje virusa in prej bomo lahko živeli brez omejitev. Če bi se vsi dosledno držali le teh priporočil, bi življenje lahko potekalo enako kot prej. Je žrtev res prevelika? Res življenje sočloveka in s tem tudi vaše ne šteje več nič?

In kot zadnje naj o širjenju lažnih informacij dodam le to: Le čevlje sodi naj kopitar! 

 

Za Skrivnostno: Metka V in uredništvo

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.