Hitra špinačna juha, ki bo telo obskrbela z železom

Foto: Pixabay
0 5,989

Anemija je stanje, pri katerem telesu manjka rdečih krvnih celic eritrocitov, ki so pomembne za prenos kisika v tkiva in omogočajo normalno delovanje celic v telesu.

 

Da bi svojemu telesu zagotovili železo, vam predlagamo hitro špinačino juho z dodatkom muškatnega oreščka.

 

Juha je lahko malo več kot samo običajna juha, če ji dodate sveža zelišča ali jo pred strežbo okrasite z lanenimi semeni oziroma z bučnim, olivnim ali orehovim oljem.
Juhe so odličen vir zdravih in pomembnih hranil, saj boste z uživanjem le teh na svoj jedilnik uvrstili pomembno zelenjavo. Lahko jih skuhate tudi večer prej in si jih vzamete s seboj v službo ali si jo zagrejeto, ko pridete po napornem dnevu domov.
Če si želite pripraviti hitro juho, ki je polna pomembnega đeleza, probajte recept iz knjige  “Alkalna prehrana” avtorja dr. Stephan Domeniga. Špinačino juho z dodatkom mušlatnega oreščka boste popestrili z dodatkom zelišča kor je peteršilj, koriander ali koper.

Sestavine za šinačno juho z muškatnim oreščkom:

  • 950 ml vode ali organske zelenjavne jušne osnove
  • 450 g sveže organsko vzgojene in oprane špinače
–  kuhinjska ali morska sol
– muškatni oreščel

Priprava:

V večjem loncu zakuhajte vodo ali zelenjavno jušno osnovo.  Dodajte oprano špinačo. Kuhajte največ eno minuto.
Miksajte juho v blednerju do gladke zmesi. Posolite in naribajte malo mupkatnega oreščka.

 

 

Dober tek!

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.