IDEJA O PRAVEM MOŠKEM

Foto: Pixabay
0 5,646

Že pred časom sem pisala o vlogai ženske in vlogi moškega. In upam, da sem delno razodela svoja prepričanja o vlogi enega in drugega. Da ne bo pomote, veliko tega nisem niti sama do potankosti osvojila vendar je nekaj čemur stremim.

 

Vsi moji zapisi niso mišljeni kakor neko pametovanje ampak moj zemljevid po katerem se orientiram jaz. 

Torej ideja o pravem moškem je za vsako žensko popolnoma individualna, vendar je mene popolnoma prevzel in v meni prebudil čustva sledeč zapis, ki najbolj ponazarja kaj meni predstavlja idejo o pravem moškem.

Pravi moški je tisti, ki zaceli srce katerega ni zlomil.

In vzgaja otroka katerega ni zaplodil.

 

Foto: Pixabay

Pravi moški in govorim v imenu kar nekaj žensk, se kljub absurdnosti mojih besed, so žal nekako izumrla vrsta ( in ženske imamo ključno vlogo pri tem). 

Zadnjih nekaj let sem slišala mnogo zgodb in z žalostjo lahko rečem, da dandanašnje zmenkarije niso nič več drugega kakor znanstvena fantastika ali malo milejša grozljivka. Veste tipkovnica prenese VSE vendar sedeti nasproti človeka in zreti en drugemu v oči ter sprovesti zdravo komunikacijo za mnoge predstavlja misijo nemogoče. Osemdeset procentov tistega kar je zapisano v sporočilih ,moški ni sposoben povedati v oči, da pa ne govorim o tisti drugi posebni vrsti vulgarnega moškega. Me prav zanima, če bi se mi upal vse to kar je napisal ali slikal pokazati ena na ena… Seveda NE!

Masovno iskanje instant užitkov brez povezave ali osnovnega spoštovanja me iskreno kar malce straši.

Vendar, da ne bo vse tako črno, poznam pa kar nekaj čudovito zdravih, odraslih, zrelih moških za katere se globoko zahvaljujem njihovim mamam. Kar pomeni, da vse mame,ki vzgajajo svoje sinove imajo zelo ključno vlogo pri tem, da ponovno oživijo raso pravih moških in vzgojijo svoje sinove v moške v pravem pomenu besede.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.