Imunski sistem , bolezni in hrana

Foto: Pixabay
0 5,845

Minilo je pet let od kar ima moja družina jutranjo rutino ,posvečeno zdravju in krepitvi imunskega sistema . Vsako jutro dan začnemo z mlačno limonado in korenjem.

 

Pred tem se kot mačka pretegnemo in prebudimo hrbtenico. Včasih je res dovolj opazovati živali, ker ljudje nismo več tako naravno spontani, zjutraj skačemo iz postelje obremenjeni in hitimo v še večje obremenitve… “goni” nas samo stres in boj za preživetje… ampak na ta način , ne bomo dolgo živeli in ne bomo zdravi.

Foto: Pixabay

Prebujanje telesa , prebujanje uma in duše z nežno glasbo, svežim zrakom in zdravo prehrano je temelj počutja skozi cel dan. Kratek sprehod v jutranjih urah in globoko dihanje nahranijo telo z energijo in odličnim počutjem.

 

Vsak si lahko zjutraj vzame malo časa za sebe, če želi zdravje in srečno življenje. S tem smo VZOR otrokom , otroci nas posnemajo, njihovo življenje bo bolj harmonično, če odraščajo v ZDRAVI družini.

 

Hladno tuširanje in nekaj minut zavednega , zavestnega dihanja je resnično balzam za duha in telo. Predvsem za mentalno zdravje, premagovanje blokad in strahu.

Foto: Pixabay

Dnevno tudi kaj lepega preberemo in delimo svoje izkušnje in razumevanje tematike, ker s tem spoznavamo različna mišljenja, pogled na situacijo in s tem spejemanje naše različnosti v eni družini. Odpuščamo. Učimo se. S tem rastemo brez frustracij, zavisti , obsojanj, to je temelj za dobro duševno zdravje.

Če je naše biopolje zdravo in negovano potem nam bolezni ne morejo blizu.

 

Večina sodobnih bolezni je tako odraz stanja duha in telesa, ker ljudje živijo hitro življenje, hitra hrana , hitro spanje, hitra ljubezen, hitro učenje, vse je hitro…hitro tudi zbolevajo.

 

Vzemimo si vedno čas za naravo, druženje in čas za prehrano. ENERGIJA S KATERO VNESEMO HRANO V TELO JE TOLIKO POMEMBNA KOT HRANA. Ali jemo, da smo siti ali jemo, da smo zdravi? Ali smo hvaležni za hrano in smo veseli ali se pritožujemo in pojemo s slabo voljo.. veliko je teh dejavnikov, ki vplivajo na naše zdravje in počutje.

 

Hrano vnašamo v telo zato, da se okrepimo, ne zato, da zadovoljimo emotivne šibke trenutke, ko se počutimo prazne. Imunski sistem deluje kot varovalo zdravja samo takrat, ko telo ni preobremenjeno z predelavo odvečne hrane.

Zato uživajmo v majhnih količinah plodov , ki nam jih daje narava.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.