Internetna prodaja cveti, kaj pa zaposleni v spletnih trgovinah?

0 147

Letošnje leto nas bo zaznamovalo, v vseh pogledih. Soočali smo se in se še vedno, s povsem novo, drugačno situacijo. Mnogi so morali popolnoma spremeniti način življenja, svoje navade in svoje delo. Veliko je tudi takih, ki so brez njega celo ostali ali pa so na čakanju.

Kljub temu pa obstajajo podjetja, ki krepko presegajo vse prejšnje rekorde poslovanja. Eno takih je na slovenskem trgu tudi podjetje MIMOVRSTE d.o.o. s sedežem v Ljubljani. Na trgu so že nekaj časa in so si izborili svoje mesto med trgovinami na spletu. Letošnje leto pa jim je prineslo možnost in priložnost za predor v sam vrh, kar jim je tudi uspelo.

Seveda vsakomur, ki je v poslu uspešen, to tudi privoščimo. Nas pa je zanimalo malce več. Kar precej smo lahko v zadnjem obdobju poslušali o njihovi uspešnosti, pa tudi o težavah, s katerimi se soočajo zaradi prevelikega števila naročil, pomanjkanja kadra in predvsem težav pri dostavi, ki jo za podjetje izvaja Pošta Slovenije in podjetje DPD. Tako povečan obseg pa seveda poleg daljšega roka dostave pomeni tudi pritisk na dobavitelje, ki velikokrat niso zmožni vsega dobaviti v roku, kakor tudi na zaposlene v skladiščih, ki morajo kar naenkrat z istim številom ljudi  prevzeti bistveno več izdelkov in le te izdobaviti naprej prevzemnim mestom, dostavljalcem ali celo končnim kupcem.

Zaradi vseh navedenih dejstev se posledično poveča tudi pritisk na klicni center, ki ga imajo in v teh dnevih in tednih …zato si ne predstavljam kako je sedeti na tem delovnem mestu. Ljudje pričakujejo pakete, dobava se odmika, prihajajo prazniki in marsikomu popustijo živci.

Tudi sama sem že večkrat kupovala preko njih in kadarkoli sem imela vprašanje, so mi prijazno pomagali. Verjamem pa, da je to ena najbolj nehvaležnih mest v podjetju. Po plačilu verjetno sodijo med tiste najmanj plačane zaposlene, so pa prvi in edini stik s podjetjem.

Na podjetje smo naslovili elektronsko sporočilo z nekaj novinarskih vprašanj, ker smo želeli biti pri navajanju vseh dejstev kar najbolj točni, a se žal nanj niso odzvali.

Vprašali smo jih:

– ste vodilni na področju spletne trgovine v Sloveniji, zanima nas koliko zaposlenih je v vašem podjetju?
– je letošnje leto za vas rekordno leto, ko gre za prodajo?
– mislite, da se bo spleten način nakupovanja oziroma njegovo povečanje nadaljevalo tudi po sprostitvi ukrepov? 
– kako skrbite za vaš personal oz zaposlene, da preprečite večji vnos okužb v podjetje? 
– bodo vaši zaposleni glede na poslovne rezultate deležni božičnice oziroma dodatka in v kakšni višini?
– ste jo izplačali tudi v lanskem letu in v kakšni višini?

Vsekakor pa nam je uspelo izvedeti kar precej.

Glede zaščite delavcev zaradi okužbe z covid-19 je njihov trud potrebno pohvaliti. Povsod, kjer je le mogoče, so delo zaposlenim omogočili od doma ali pa vsaj delno, da so zaposleni kar se najbolj da, varni. Za tak način dela si vsekakor zaslužijo veliko pohvalo.

Druga zgodba pa je njihovo deljenje nagrad, če božičnici lahko tako rečemo. Iz naših virov smo izvedeli, da božičnica seveda bo in sicer nespremenjena od lani, v višini 30 evrov.

Vem, nekateri boste rekli, da jo vsaj imajo, drži. Moramo pa vedeti, da je božičnica nagrada za uspešno delo v podjetju in doprinos k poslovnim rezultatom. Ti pa niso slabi, še več, podjetje ruši vse rekorde iz preteklosti.

Da pa je mera polna, pa božičnico izplačajo v dveh bonih po 15 evrov, za nakup v njihovi spletni trgovini in pozor, obeh bonov ne moreš unovčiti naenkrat.

To, cenjeno podjetje MIMOVRSTE d.o.o. pa je ponižanje vaših zaposlenih in sramotno za vas kot podjetje. Tako z vsoto kot z načinom izplačila se ravno ne morete pohvaliti, pravzaprav si zaslužite grajo.

V poslu je podjetje uspešno le toliko, kot je zadovoljen v njem njegov zaposleni. Verjamem, da ste jih na stran nezadovoljstva postavili kar sami. Seveda vam ob zaključku leta želimo obilo uspehov tudi v letu, ki prihaja, predvsem pa vašim zaposlenim želimo, da prejmejo dodatek, kot si ga zaslužijo.

Za Skrivnostno: Metka V

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.