Izdalo ga je srce

Z Bogom Maradona!

0 120

Včeraj je svet pretresla novica, da je umrl ljubljenec src, nogometni virtuoz in nogometna ikona Diego Armando Maradona.  Velikanu svetovnega nogometa, se je včeraj ustavilo srce. Pred dnevi je 60 letni bivši svetovni prvak prestal operacijo zaradi krvnega strdka v možganih in je po operaciji okreval doma. 30. oktobra je napolnil komaj 6 desetletij.  

Maradona bo za vedno ostal v srcih vseh ljubiteljev najpomembnejše postranske stvari na svetu, nogometa. Maradono je svetovni sloves in srca nogometnih navdušencev tako doma kot po svetu osvojil s fantastičnimi predstavami na svetovnem prvenstvu 1986, ko je z roko dosegel gol proti Angliji. V medijih je takrat njegova roka dobila kar vzdevek “Božja roka”. Na tem prvenstvu so v finalu premagali Nemce in postali svetovni prvaki.

Kljub vsem težavam, aferam in zasvojenosti bo za vedno ostal v srcih mnogih ljudi iz vseh koncev sveta.  Svojo svetovno slavo je dosegel z nogometno veličino, neverjetno karizmo, ki jo je izžareval in genialnostjo pri tem kar je počel.

Dejansko je s svojim talentom in vztrajnostjo navduševal vse, ne glede na starost in spol, zato prihajajo na družbenih omrežjih ganljivi zapisi iz celega sveta. Tokrat si se res poslovil, odšel, a za vedno boš ostal tu, zapisan v srcih ljudi.

Počivaj v miru legenda…

 

Za Skrivnostno: Metka V

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.