JESENSKO BRANJE ZAPOSLENE MAME

Foto: Pexels
0 9,022

Šolsko leto se je že dobro začelo in počasi se naše obveznosti in urniki usklajujejo z urniki in obšolskimi dejavnostmi naših otrok (ali pa ravno obratno 🙂 ).

 

Tako se vsak oktober, odkar moja otroka hodita v šolo, sprašujem kako vse skupaj uskladiti, in kje je tista zdravorazumska meja, koliko in kaj je dobro za otrokov zdrav razvoj. Tako rada na to temo, če mi le čas dopušča, preberem tudi kakšno dobro knjigo.

 

Knjige znanega Danskega družinskega terapvta, Jespera Juul-a, so zagotovo prve na mojem seznamu.

 

V slovenščino je prevedenih, kar nekaj njegovih knjig, ki jih je zagotovo vredno prebrati. Naj naštejem vsaj nekatere: Agresivnost – Nov in nevaren tabu, Reci ne brez slabe vesti, Od vzgoje do odnosa: avtentični starši – kompetentni otroci in Šolski infarkt.

 

Marko Juhant naš slovenski specialni pedagog, ki svoje izkušnje in znanja iz dolgoletnega dela z otroki prenaša naprej, je še en avtor, katerega knjige so prava zakladnica praktičnih nasvetov za starše, učitelje, vzgojitelje in vse, ki veliko časa preživijo z otroki. Nekaj  njegovih knjig: Pogrešani napotki, Varuh otrokovih dolžnosti, Punce, glavo gor! in druge so vredne posedanja na kavču ob pisani besedi in vroči kavi.

 

Moja trenutno najljubša in vsekakor najbolj uporabna knjiga je knjiga Najstniki – Praktični vodnik za starše od dr. Ane Kandare Šoljaga. Za mene trenutno nepogrešljiv priročnik!

Pa prijetno branje želim in naj bo preostanek jeseni sončen in čim manj stresen!

Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.