Jezik ljubezni … ali življenje v dvoje!

Foto: Pixabay
0 5,692

Ne glede na ves trud okoli ljubljene osebe se lahko zgodi, da nekega dne ostanemo sami. Kljub vsem dušnim, srčnim in ostalim povezavam, kljub neskončni pozornosti.

 

Ni samo pomembno, da se čutimo na isti frekvenci, tudi govoriti moramo na isti frekvenci, govoriti moramo isti jezik ljubezni. Ni nujno, da ga že na začetku, temveč da se ga naučimo v doglednem času. Jezik ljubezni je v resnici jezik, ki ga oseba razume in s katerim ji sporočamo ljubezen.

Nedolgo nazaj mi je prijatelj ob kavi rekel, da je od svoje drage prejel knjigo 5 jezikov ljubezni in da ne ve, kaj mu s tem sporoča. Med pogovorom sem mu poskušal pojasniti, da najbrž ni zadovoljna z njegovim izražanjem ljubezni do nje. Vprašal sem ga, ali jo sploh pozna. »Normalno, da jo, saj nama je fajn,« je odgovoril …

 

Po 14 dneh, ko se ponovno srečava, pravi, da je knjigo že skoraj prebral, vendar mu ni povsem jasno, kaj mora narediti, da bi bilo drugače. Videl sem, da je popolnoma izgubljen.

 

Počasi sem ga začel voditi skozi pogovor, ponovno sem ga vprašal, kdo je njegova partnerka. Opisal mi jo je. Privlačna, pametna … In pri tem se počasi ustavi. Malo čudno ga pogledam in … Ja, to je to. »Hmmmm, no, sedaj mi je jasno, kaj ti želi partnerka sporočiti.

 

Glej, v naši abecedi je 25 znakov, ki sestavljajo 134.000 besed, in te besede 1000000000000000000000000000 … stavkov. In ti jo opišeš z dvema besedama. Če jo resnično ljubiš, slovenski jezik ne bi mogel imeti dovolj stavkov, da bi jo lahko opisal. To ti želi sporočiti.«

 

Začetki odnosa so vedno zanimivi, ker smo drugačni od drugih, vendar to drugačnost začnemo ponavljati že po enem mesecu, po treh mesecih smo že nezanimivi. In tako se večina zvez konča zelo hitro. Če pa želimo, da se zveza nadaljuje in ostane trajna, se moramo v partnerja poglobiti. Kdo v resnici je on? Ni samo tista privlačna oseba …, kajti tudi ta privlačnost enkrat mine, če ostanemo na površini. Privlačnost deluje tako dolgo, dokler se poglabljamo v to osebo.

Prav danes zjutraj sem po radiu poslušal, da so odkrili novo galaksijo, ki je do sedaj najdlje oddaljena od Zemlje. Tako kot vsak dan odkrijemo, da vesolje nima konca, tako globina ljudi nima konca. Vsi smo enako globoki, samo odvisno je, kako globoko smo se pripravljeni spustiti in raziskovati. V naši globini se skriva arhiv vseh naših prednikov, celotna človeška zgodovina in vse skrivnosti vesolja. Če se bomo ukvarjali samo s sabo in zraven vključili še svojega partnerja, nam nikoli ne bo zmanjkalo tem za pogovor. In več se partnerja pogovarjata, bolje se spoznavata.

 

Zgolj raziskovanje samega sebe ni dovolj, da čutimo življenje. V tem primeru je najbolje, da se zapremo ali popolnoma osamimo in raziskujemo svojo notranjost. Če resnično želimo čutiti življenje, moramo svojo energijo tudi z nekom izmenjati, jo začutiti. Tako naše življenje začne dobivati na pomenu, na moči. Energija kroži, tisočletna zgodovina človeštva se začne spajati v sedanjost, vse skrivnosti vesolja pa začnejo postajati realnost. V osnovi pa se dva samo začneta zares pogovarjati.

 

Tukaj ne govorim o pogovorih o vremenu ali o vsakdanjih dogajanjih, temveč o občutkih, ki se rojevajo, o tem, kaj je vzrok za te občutke in kako se ob njih počutita. Tako spoznavata svoje občutke in občutke drug drugega.

 

Na ta način spoznavamo, kaj je nekomu všeč, kaj ga moti, kaj si želi … To je resnični jezik ljubezni. Ne »Ljubim te, draga, kako si lepa danes …«, temveč pogovor o tem, kako in zakaj se tako počutim.

Foto: Pixabay

Vse knjige o jeziku ljubezni in življenju v dvoje so dober zemljevid, ko se izgubimo, ali tema, da se začnemo o nečem pogovarjati. Kakšen je zares jezik ljubezni, ki ga razume naš partner, pa moramo spoznati sami tako, da se poglobimo vanj, se mu posvetimo in ga odkrivamo.

 

Čez 14 dni, ko sva bila s prijateljem dogovorjena za kavo, sem samo prejel njegovo sporočilo: »Knjige nisem prebral do konca, ker sem se o morebitnem koncu začel pogovarjati s svojo najdražjo … Že 14 dni sva na dopustu in še vedno se pogovarjava o tem. Noro lepo se imava.

 

Zato svojim bralcem na blogu (ker vem, da boš o tem pisal) sporoči, naj nobene knjige ne preberejo do konca. O njej naj se pogovarjajo in jo sami napišejo.«

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.