-Oglasi-

Kaj narediti in česar ne? Odgovorili smo na pomembna vprašanja o higieni po spolnem odnosu

Foto: Pexels
0 5,965

Kombinacija ljubljenja, potu in ostalih telesnih tekočin, ki se pojavljajo med spolnim odnosom, je pravzaprav neurejena aktivnost in ko je spolni odnos zaključen, se pojavijo vprašanja, ki se nanašajo na higieno.

V nadaljevanju si preberite odgovre na pet pogostih vprašanj, ki se nanašajo na vprašanje higiene po spolnem odnosu.

1. Kako se oprati po spolnem odnosu?

Ko govorimo o čiščenju vagine, se le ta po spolnem odnosu, čisti sama, razen če v njej ostane sperma. Poleg tega, če si preveč izpirate vagino, lahko naredite več škode kot koristi.
Najbolj priporočljivo je, da vulvo nežno sperete s toplo vodo, še posebej če ste nagnjeni k iritacijam ali infekcijam mehurja.

2. Ali moramo urinirati takoj po spolnem odnosu?

Uriniranje takoj po zaključku spolnega odnosa lahko pripomore k preprečevanju vaginalnih, oziroma urinarnih infekcij.
Teorija, ki se skriva za to metodo, je ta, da če se telo reši tekočine, se istočasno znebi tudi bakterij, ki so se morda znašle v uretri. Uriniranje po spolnem odnosu ni slaba ideja, in lahko vam prinese tudi psihološko olajšanje. Vendar to ne pomeni, da morate takoj po seksu odhiteti v kopalnico. Vsekakor si privoščite nekaj minut uživanja in se šele nato odpravite proti wc školjki. Ukolikor urinirate v 30ih minutah po spolnem odnosu, bi vaša utera morala biti dobro. Strokovnjaki svetujejo, da si ob postelji prav tako pripravite kozarec vode, ki ga spijete ali pred ali po spolnem odnosu, kar vam lahko pomaga, da potem lažje urinirate, ko se ljubljenje zaključi.

3. Kaj pa če ste imeli analni seks?

Po analnem seksu je tuširanje in ispiranje prav obvezno, saj se le tako lahko znebite kakršnihkoli potencialnih bakterij. Še posebej dobro izperite svoje genitalno področje ali si privoščite kopel v topli vodi in uporabite milo za intimno nego, saj le to ni agresivno.
Foto: Pexels

4. Pojdite nazaj v posteljo.

Trenutki po spolnem odnosu so odlični za povezovanje s partnerjem, in uživanje v občutku, ko se vam sproži hormon sreče. Prav zaradi tega, se ne obremenjujte pretirano s čiščenjem sebe in postelje. Čisto normalno je, da kdaj tudi zaspite takoj po ljubljenju brez, da se stuširate in vse uredite. Kdo ve, morda bo prav to zjutraj ali ponoči spodbudilo željo za jutranjim seksom ali dodatnim nočnim užitkom.

5. Kaj pa če ste nosečnica?

Spolni odnos med nosečnostjo je v večini primerov čisto varen, vendar pa je to tudi obdobje, ko lažje pride do infekcije urinarnega sistema. Zato je za nosečnice izrednega pomena, da po spolnem odnosu urinirajo, ter da si operejo tako roke kot področje okoli vagine in spijejo kozarec vode.
Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.