KAJ ŽENSKE SPLOH IŠČEJO

Foto: Pixabay
0 1,460

Že kot mlad fant sem gledal nešteto parov, kako živijo skupaj, in si poskušal predstavljati, kako bo, ko bom enkrat sam živel v dvoje.

Sedaj, ko že več kot 12 let opravljam zasebno prakso v psihoterapiji, kamorvečinoma prihajajo pari, ki so poslovno povezani ali oboji gradijo kariero, mi počasi postaja jasno, kaj pomeni imeti kakovosten odnos …

O kovačevi kobili pa tokrat ne bom govoril.

Veliko odnosov se začne, ker smo se nekako zapletli z neko osebo. Vendar so prve odnose izbirale predvsem podobe, ki smo si jih priklicali iz otroštva, zato so ti odnosi verjetno zelo podobni odnosom naših staršev. Ko se nekega dne popolnoma osvobodimo svoje preteklosti in se usmerimo v svojo prihodnost (no, bolje rečeno ‒ v sedanjost), se moramo vprašati, kaj bi v resnici radi. In tukaj se vprašajmo, kateri izmed 3,5 milijarde moških je pravi za točno to žensko … »Kdo je pravi moški zame?« se sprašuje nešteto deklet in žensk.

Foto: Pixabay

Kaj ženske sploh iščejo?

Moški pravimo, da ste ženske tečne. Toda resnica je nekje drugje. Ženska moškega z zbadanjem preizkuša, ali je dovolj močen, da bo lahko poskrbel zanjo in za otroka, ko bo postajala ranljivejša mama. Če ne prenese že osnovnega provociranja, kaj bo šele, ko bosta tukaj otrok in divjanje hormonov … Tako ženske ves čas iščejo tistega, ki jo bo obvladal, oz. tistega, kot temu rečejo ženske, ki bo »znal postaviti meje«. Tistega, ki bo znal varovati njene meje, kjer se bo počutila varno. To je prostor, kjer je ženska lahko popolnoma svobodna, kjer se počuti varno in srečno.

 

Vse te nezadovoljne ženske in nezadovoljni moški-ženske so postali takšni, ker ni bilo varuhov, moških mej. Zato je pomembno, da moški ponovno postanejo moški, tako da se posvetijo samo eni ženski in pričnejo raziskovati in spoznavati meje svoje ženske.

 

 

DODAJ V VOZIČEK

Tukaj ne govorim o ljubosumju, o ujetosti, tukaj govorim o okvirih ljubezni. Ljubezen brez mej, kjer se ženske počutijo varno in moški mogočno. To je smisel zveze, da se lahko počutimo takšne, za kar smo poslani ‒ da se moški počutijo moški in ženske ženske. Sicer postanemo samozadostni in ne potrebujemo nobene zveze.

 

Vendar se ob tem vprašajmo – si tega želimo? To pomeni, da se moška in ženska energija razvije pri obeh spolih in naše prvinsko čustvo popolnoma uveni. Ta notranji glas je skozi leta lahko vedno močnejši, a če ga ne slišimo, se lahko pokaže v obliki fizične bolezni. Takrat smo ga primorani slišati.

 

Če vaše srce ne sliši bitja srca drugega, ne naredite niti koraka naprej od prve skodelice kave.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.