KAKO PRIPRAVITI SLASTEN KOSTANJ V PEČICI? Odkrivamo majhne skrivnosti, kako pravilno izbrati, izrezati in pripraviti kostanj!

Foto: Pexels
0 4,640

Ko smo zastavili vprašanje kako speči kostanj, nam je izkušena gospodinja odkrila, da ona to počne med gledanjem televizije. In sicer, ona zibere film, medtem, ko njen mož peče kostanj.

 

Če pa te možnosti ve nimate, vam mi odkrivamo nasvet kako pripraviti slasten kostanj iz pečice.

Kako kostanj izbrati?

Kot že same vemo, vse se začne pri najbolši izbiri živila, in tako boste najboljši kostanj našle edino, ko je sezona kostanja in sicer od zgodnjega oktobra do poznega decembra. Iščite zdrav, gladek kostanj, ki ima sjajno rjavo površino. Najboljši so tisti veliki in mesnati, znani kot maroni. Izognite se tistim, ki so zgubani in tisti, ki imajo majhne luknjice, saj je to znak, da so skozi njih potovali črvički. Svež kostanj je težek in nima praznega prostora med olupkom in mesnato površino.

Nož, kostanj, rez

Najprej z zelo ostrin nožem ali celo s skalpelom z spodnje, debelejše strani naredite rez globok 3mm. Lahko je v obliki križa ali pa večji oziroma polkrožen. Pri tem bodite zelo zbrani in pozorni, da si ne porežete prste.

Priprava

Nato kostanj razporedite po pekaču, na katerega ste prej namestili peki papir, poškropite ga rahlo z vodo in pecite na 180°C od 30 do 40minut. Kostanj je pečen, ko pokne in ko se kuhinja napoji z nepogrešljivim jesenskim vonjem. Najbolje je kostanj uživati v dobri družbi, po možnosti ob dobrem filmu ali kozarcu vina.
Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.