Koliko ste stari? Odkrivamo minutni test, ki bo odkril prava leta vašega telesa

Foto: iStock
0 54,801

Koledarska leta ne predstavljajo vedno realno starost našega telesa. Vendar, obstaja hiter in enostaven test, ki nam lahko odkrije resnico o naši telesni starosti.

 

Če ste kdaj začutili, da ste negibljivi, da so vaši sklepi zakrčeni ozrioma slabo gibljivi, še vedno pa ste pod mejo 40.let, ali da se brez posebnega razloga počutite utrujena, morda se zbujate z bolečim telsom, kljub temu, da niste zamenjali vzmetnico ali opravili trening, je velika verjetnost, da trenutno stanje vašega telesa ne odgovarja vašim pravim letom. Kako bi sploh lahko preverili koliko smo pravzaprav stari? Vzamite si minuto časa in izvedite enostaven test, ki vam bo odkril pravo resnico o vašem telesu.

 

Test je enostavna vaja, vendar preden jo poizkušate izvesti in se soočite z resnico, se malo ogrejte, saj boste le tako dobili pravo sliko vašega stanja.

 

Kako izvesti vajo ?

Postavite se v vzravnan položaj , skrčite noge inse počasi zvijajte v trupu naprej med tem ko tudi dlani poizkušate spustiti na tla. Pomembno je, da vzravnate tako noge kot hrbet.

Ta točka – odaljenost rok od tal – odkriva starost vašega telesa.

iStock

V enem trenutku boste opazili, da se ne morete dlje prepogniti, saj vas boli hrbet in kolena se vam šibijo. Tu se ustavite in si zapomnite do katere točke ste prišli, oziroma na kateri odaljenosti od tal, so vaše dlani. Zravnajte se.

REZULTATI
Imate 20-25 let …
… če lahko dlani položite na tla medtem , ko so vaš hrbet in noge ravni, mišice pa sproščene.

Imate 25-38 let …
… če se z vrhovi prstov dotikate tal, kolena so blago pokrčena in mišice sproščene.

Imate 38-50 let …
… če se s prsti dotikate zgornjega dela stopal, kolena so blago pokrčena, mišice pa napete. Zelo neprijetno se počutite v tem položaju.

Imate 50+ let …
… če se nikakor ne morete dotakniti svojih stopal, brez da bi pokrčili kolena. Občutite bolečino v hrbtnem predelu in kolenih.

 

View this post on Instagram

 

“The greatest wealth IS health” #oats #and #chia #bowl #dobrojutro #sundayvibes @bohl.co #zdravi #recepti @skrivnostna.si

A post shared by skrivnostna.si (@skrivnostna.si) on

Foto iStock
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.