Krizo je preživel zaradi Čiste Ljubezni

Foto: Pixabay
0 8,086

Neštetokrat sem pisal in so pisali o ljubezni, o pravi Ljubezni, vendar nikoli nisem prišel do konca …

 

Čeprav sem bil že prepričan, da sem jo imel v objemu. Leto se počasi bliža h koncu in počasi bo treba narediti obračun, obračun s samim sabo in z vsemi aktivnostmi. Tudi na konec se je treba pripraviti. Če želimo nekaj na hitro končati, se bodo nekončane stvari prenesle v naslednje obdobje, kajti kar je na hitro končano, nikoli ni končano.

 

Najprej sem mislil, da mi v preteklem letu pač ni bilo prizanešeno na nobenem koraku, vendar sem videl, da je vse, kar se mi letos dogaja, samo posledica preteklega načina življenja. Enkrat me je nekaj moralo ustaviti, če se že sam nisem znal.

 

Moje življenje pred tem se je neverjetno hitro odvijalo ‒ od poslovnega širjenja v tujino, prevzemanja različnih funkcij, močnega vpliva, prepoznavnosti … Vse se je odvijalo z neverjetno hitrostjo, s hitrostjo, na katero nisem bil pripravljen. To me je spomnilo na leto 1989, ko sem aktivno začel trenirati atletiko, kjer sem bil prehiter za svojo moč in med tekom so roke in noge »mahale« vsaka v svojo smer. Da sem hitrost, ki mi je bila prirojena, lahko uskladil tudi s telesom, sem moral takrat začeti veliko delati na moči, telesni masi in vzdržljivosti.

 

Tako je vsakodnevni trening, na katerem sem dvigoval tudi po 20 ton, delal kilometre hitrostne vzdržljivosti ne glede na vreme in temperaturo, prinesel velike uspehe, vendar brez poškodb in vzvišenosti. Nič mi ni bilo podarjeno, vsaka stotinka posebej je bila prigarana.

 

Isto se mi je očitno ponovilo 20 let pozneje. V sebi sem nosil potencial za reševanje velikih problemov, nabral sem dovolj veliko bazo znanja …, vendar nisem bil pripravljen na medije, velike brate, visoke investicije, pomembne funkcije … Tako sem leta 2012 zadel v zid. Ker se nisem ustavil sam, me je ustavilo okolje, da nisem mogel dalje razvijati poslovne skupine in širiti poslovanja. V hipu se je vse ustavilo in porušilo.

 

V športu sem imel trenerja, ki me je že v začetku usmeril, za kar sem mu neskončno hvaležen. V poslu pa nisem imel mentorja in sem odšel po svoje … No, v vmesnem času sem srečal dekle, ki mi je dalo veliko napotkov, a tega nisem jemal resno, temveč sem to slišal kot teženje. Tako kot mi je težil trener pred dvajsetimi leti ‒ bolj mi je težil, bolj ga nisem maral. A kljub temu sem vsak dan prišel na trening … Tako je tudi z njo ‒ bolj ko mi teži … Pa vendarle se vsako jutro zbujam z njo in sem neskončno vesel, da zjutraj lahko vidim nekaj tako lepega. Na treningu in z njo ostajam, ker globoko v sebi vem, da
je to tista prava ljubezen, ki jo vsak išče in se je zanjo treba boriti, garati vsak dan. In v resnici je teženje samo sporočilo ljubezni, pomoč pri oblikovanju mene, pomoč pri brušenju diamanta v meni, da se samo bolje znajdem v tem svetu »volkov«.

 

Da, to leto je v resnici samo moje leto intenzivnega treninga, mojih priprav na največje tekme in največje uspehe.

 

V tem mesecu bo treba priti še do nekaterih spoznanj, da bo naslednje leto res uspešno in
da nič več ne spregledam ter resnično zaživim pravo ljubezen.

1. spoznanje: Krizo sem preživel zaradi čiste Ljubezni!
2. spoznanje: …

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.