Pogača z namazom iz paprik in z rožmarinom

Kuhamo z ljubeznijo

0 240

Pogača je ena tistih preprostih krušnih jedi, ki jo lahko obložimo čisto po svojem okusu le na kvalitetno oljčno olje, grobo mleto sol in svež rožmarin ne smemo pozabiti – tega mora biti v izobilju.

za 2 osebi (14 x 25 cm)

Potrebujemo: 160 g bele mehke moke, 2 jž olivnega olja, 2 ščepca soli, 4 g suhega kvasa, 120 ml mlačne vode, 2 jž namaza s papriko Droga, grobo mleta sol, nekaj vejic svežega rožmarina, sušen origano, kvalitetno oljčno olje

Priprava:

  1. V skledo presejemo moko.
  2. V zaporedju dodamo oljčno olje, sol, suh kvas, mlačno vodo.
  3. Vse sestavine premešamo z leseno penovko. Mešamo toliko časa, da ni grudic. Testo oblikujemo v kroglo in ga posujemo z moko.
  4. Skledo s testom pokrijemo s krpo.
  5. Pustimo, da na toplem vzhaja 1 uro.
  6. Keramičen pekač premažemo z oljem in posujemo z moko (najraje z ostro).
  7. Po dnu pekača s prsti raztegnemo testo.
  8. Spet pokrijemo s krpo. In pustimo, da vzhaja še 1/2 ure.
  9. Testo prelijemo z oljčnim oljem in s prsti naredimo veliko vdolbinic. Pokrijemo in pustimo vzhajat še 15 minut.
  10. Nato še enkrat s prsti naredimo vdolbinice v testo in v nekaj njih dodamo namaz iz paprike. V testo razporedimo vršičke svežega rožmarina. Posujemo z grobo soljo in ter sušenim origanom in še zadnjič za 15 minut pokrijemo.
  11. Pečico ogrejemo na 200°C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  12. Pekač odkrijemo in postavimo v pečico na srednjo višino.
  13. Pogačo pečemo 20 minut. Pečeno rahlo ohladimo in postrežemo.

Pa dober tek!

 

Selmina kuhinja:pogača

Za Skrivnostno: Selma Bizjak kulinarični blog Sladko Slane Brbončice

                           www.sladkoslanebrboncice.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.