USTREZNA NEGA KOŽE DOMA

Naj vaša koža zasije

0 501

Pri svojem delu pogosto pridem do spoznanja, da stranke nepravilno skrbijo za nego kože doma, prav tako pa uporabljajo neustrezne kozmetične preparate glede na tip kože. Nepravilna uporaba kozmetičnih preparatov velikokrat poškoduje bariero kože. Zaradi tega koža postane suha, luskasta, pogosto pa smo priča nastanku vnetnih procesov. Osnova nege in tudi nekakšno zlato pravilo je pravilno in dobro očiščena koža.

V nadaljevanju zato predstavljam kako naj bi nega kože potekala doma:

  1. Kožo dobro očistimo z blagim čistilom. Čistilo ne sme biti agresivno, saj v ten primeru poškodujemo bariero. Pri nečisti koži se lahko uporablja blago kislinsko čistilo. Zjutraj lahko uporabimo samo mlačno vodo, zvečer pa čistilo za obraz.
  2. Ker z čistili in vodo porušimo ph kože, vedno uporabimo tonik, ki mora vsebovati od 4,5 do 5,5 ph. Zakaj? V teh okvirih se namreč giblje naš naravni, fiziološki ph kože. Tonik nikoli ne spiramo, ampak ga pustimo na koži.
  3. Nato sledijo serumi. Serumi so bistvo nege, saj z njimi rešujemo problematiko kože, npr.hiperpignentacijo, rdečico, akne, dehidracijo, gube itd…Naenkrat lahko uporabimo več serumov, tako da jih nanašamo po plasteh. Seveda moramo pred tem paziti, da se predhodno dobro vpijejo.
  4. Na koncu dodamo kremo. Kremo vedno prilagodimo tipu kože. Dobro je uporabljati dnevno kremo, ki vsebuje UV zaščito, da nam ščiti kožo pred fotopoškodbami (propadom kolagena, hiperpigmentacijam in proti vnetnim procesom). Veliko krem ne vsebuje ustrezne uv zaščite, zato poskrbite, da poleg kreme za obraz, nanesete tudi uv zaščito – v takem primeru kar nad dnevno kremo. Nočna krema regenerira kožo, zato ne vsebuje uv zaščite. Ste v dvomih ali uporabljati tudi nočno kremo? Moj hiter nasvet bi bil, da nečiste kože ne potrebujejo  uporabe nočnih krem. Torej v kolikor imate čisto kožo je dovolj le lahka vlažilna krema v kombinaciji  s serumom.
  5. Doma lahko uporabite tudi peeling in različne maske – najboljše enkrat do dvakrat tedensko.

 

Za Skrivnostno: Helena Miranda Maček, svetovalka za nego kože

vizitka: HM kozmetični salon

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.