-Oglasi-

Lepotne čarovnije skozi domače rituale

0 212

“Kakšne lepe, bele zobe imaš, ali hodiš na beljenje?“ je kar pogosto vprašanje, na katerega lahko odgovorim, da NE. Samo nega, higiena in veliko čarovnije. Živim zelo naravno življenje, izogibam se umetnim dodatkom in KEMIJI.

Zobje temnijo, če pijemo veliko kave, čajev, vina in preveč čokolade. Vse to uživam tudi sama, v zmernih količinah. Na spletu kroži veliko nasvetov za beljenje ZOB  s sodo bikarbono, vendar je SODA nevarna za našo zobno sklenino in ni proporočljiva več kot enkrat tedensko. Boljši nadomstek je LIMONIN SOK mešan z SEZAMOVIM OLJEM. Vsak drugi dan naredimo SVEŽO mešanico, katero žvrkljamo vsaj PET minut. Limona varno BELI zobe, SEZAMOVO OLJE uničuje bakterie, preprečuje nastajanje KARIESA, skrbi za zdrave SINUSE in zmanjšuje POZABLJIVOST. 

Magični dodatek za BELJENJE ZOB je tudi PEPEL.  Olupljene JAJČEVCE (melancane) v krožniku zažgemo, da dobimo pepel. S tem pepelom in PRSTI namažemo dlesni in zobe. Nežno masiramo in izperemo z mlačno vodo, potem normalno ščetkamo zobe, kot smo navajeni.  Postopek ponovimo čez tri dni in po nekaj ritualih bodo zobje magično beli.

Želodova kava je del moje kuhinje, ker razstruplja telo, ČISTI ČREVESJE in nadomesti pravo KAVO.  Kadar je telo “zapackano” se prvi znaki pokažejo na koži, laseh, nohtih potem na zobeh in na črevesju. Ne smemo dovoliti, da se naš organizem preveč ZAKISA, ker potem noben DETOX program čiščenja ne pomaga… Zakaj?… Zato ker moramo SPRVA OKREPITI ČREVESJE, potem lahko izvajamo razne DETOX ČISTILNE PROGRAME IN RITUALE.

Vsakodnevna uporaba ZELIŠČ in GOB je priporočljiva, vendar z veliko mero previdnosti, ker NARAVO uživamo samo toliko kolikor nam ZNANJE dopušča. Žafran je odličen za PSIHIČNE težave, je pa STRUPEN. Tako kot ŠMARNICA, ki sicer zdravi neplodnost, povzroča pa HALUCINACIJE.

Tudi za GOSTE, ZDRAVE in MOČNE lase uporabljam kar nam je dala NARAVA. Vse prijateljice so navdušene in tole preverjeno DELUJE. Striženje par milimetrov tik pred polno luno. Večerna MOKRA KRTAČA čez konice las in vsako jutro ŽLIČKA NEOLUŠČENE PROSENE KAŠE. Lahko z vodo, lahko z medom ali pa v ČAJU. Pomembno je, da PROSO sveže prežvečimo in ne  v prahu, ker je ravno ŽVEČENJE PROSENE KAŠE, tisti RITUAL, za zdrave lase. Za hitrejšo rast je priporočljivo pitje ČAJA KOPRIVE ali RMANA, vsaj štirideset dni.

Za ZDRAV obraz je primerna DOMAČA MASKA IZ ČIČERIKINE MOKE. V posodici zmešamo vodo in čičerikino moko, da nastane PASTA. S prsti nanesemo na OBRAZ in pustimo vsaj 10 minut. Po štiridesetem letu v to mešanico dodamo žlico MEDU in par kapljic OLIVNEGA OLJA.

Po tej maski se počutimo SVEŽE in ZDRAVO.  Pred takšno nego lahko naredimo PEELING, ritual, ki odlušči vse odmrle celice iz obraza, jaz obožujem masažo S KAVNO USEDLINO in žličko JODIRANE SOLI. Babica je v kavo in sol dodala JAJČNI BELJAK. Pred prazniki si je obraz TEMELJITO očistla z GLINO.

Glina je DOMAČE ZDRAVILO za vrsto težav, kot so črevesne težave, paradontoza, ekcemi, otekline, rane, deluje protirevmatično, antiseptično in protiradioaktivno.  Previdnost je pomembna pri izbiri GLINE. Ni vsaka glina za uživanje. Glineno BLATO je najbolj učinkovito ravno v SLOVENIJI. Torej kvaliteto imamo DOMA na domačem ozemlju.

Cenimo to, da vse potrebne ČAROVNIJE za zdravje in nego lahko izvajamo sami z zelišči in dodatki, ki rastejo v SLOVENIJI. Ko se  posvečamo NEGI skozi RITUALE, nam je naše telo ZELO HVALEŽNO.

Za Skrivnostno: Suzana Drobnjak

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.