-Oglasi-

Kuhamo z ljubeznijo se prvič predstavi

Selmina skrivnostna kuhinja

0 1,033

Od nekdaj je zame november najlepši mesec v letu, saj je malce tudi moj. Letošnji mi je že na začetku prinesel prav posebno darilo v obliki sodelovanja na spletnem portalu Skrivnostna.si.

Sem Selma, ženska, mati, sem pa tudi kulinarična blogerka, ki bo z vami delila kulinarične recepte in nasvete v rubriki »Kuhamo z ljubeznijo«. Ideja o sodelovanju se je rodila in niti za trenutek nisem razmišljala, vendar sem ponudbo sprejela z odprtimi rokami. Saj je to vendar tisto, kar počnem z dušo in s srcem. In seveda s svojimi rokami.

Rada ustvarjam v kuhinji. Že od malega. Začelo se je s predpraznično peko piškotov, ko sem ob mami stala na pručki ob kuhinjskem pultu in mesila testo ter oblikovala piškote. Kasneje sem poprijela še za kuhalnico in tako osvojila osnovno znanje kulinarike, ki sem ga brusila vse do odrasle dobe. Odkar sem se »osamosvojila« moj dan ne mine brez kuhe ali peke. Razen, ko vmes poseže višja sila. V mojem življenju namreč velja stari rek »Ljubezen gre skozi želodec«.

Pred leti sem se odločila to svojo ljubezen predstaviti na spletu in tako je nastal kulinarični blog »Sladko Slane Brbončice« www.sladkoslanebrboncice.si

Zadnji dve leti sem še posebej vzljubila pripravo in peko slaščic. Uživam, ko ustvarjam pite, torte, piškote, sladice v kozarčkih,… pri katerih pride do izraza moja umetniška žilica. Pa še ena stvar pride do izraza, moja ljubezen do fotografije. Poleg receptov je namreč pomembna tudi fotografija, ki jed predstavi bralcem, saj v prvi vrsti jemo z očmi.

In ker sem se v vsem tem res našla, z dušo in s srcem, kot sama pravim…ker sem mnenja, da novega znanja ni nikoli preveč, se podajam na dodatno šolanje, ki me bo v bližnji prihodnosti popeljalo iz hobija v posel.

In kaj sem tokrat pripravila za vas? Katero jed boste lahko preizkusili že med vikendom?

Sladico seveda, kot se za začetek spodobi. Ker so časi v katerih smo bolj grenki in kisli, sem izbrala sladico, ki kljub svoji kisli sestavini – limoni, na brbončicah pusti okus sladkosti. Več o tem pa jutri! 

 

Za Skrivnostno: Selma Bizjak

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.