-Oglasi-

Magično potovanje

0 182
Leta 2000 sem naredila osnutek svojih potovanj. Ker sem bila takrat še “neplodna” sem pridno delala in razmišljala, kaj vse me čaka in kdo vse pride na mojo pot. Družine ne bo, zakona ne bo, služba je super, bom pač potovala in spoznavala ljudi.  Iskala bom srečo.

 

Milano, London, Pariz, Verona, Dunaj, Praga, Berlin, Warsava, Moskva, St.Petersburg, Istanbul, Dubai, Abhu Dhabi, Capetown, Tokio, Beograd,Toronto, Monaco, Malta, Cairo, Amsterdam, Stockholm, Antwerp, Kiev, Budapest.…in mnoge druge destinacije, ki so imele mnogo skupnega: sama bleščeča praznina. Povsod isti vonj, vonj zabave in samote. Spraševala sem se kam tavam in kaj iščem… vedno znova razočaranje, prazni ljudje, prazna mesta, prazna družba in vsesplošna praznina. Osamljena.

 

Spraševala sem se…
Ali sem res tako močno izpolnjena, da me nič ne veseli? Ali pa tako prazna, da vse vidim mrtvo in prazno. Kaos v glavi.

Nastopil je čas, da obiščem Indijo. Dom in zibelka ayurvede, učenje zdravja in iskanje nasmeha. Odpravila sem se na dolgo pot, magično potovanje, na post, meditacijo, molitev, iskanje sebe in svoje plodnosti. Odpravila sem se v skromnost, v bistvo.

 

Spanje na lesenih deskah, bose noge, žuželke, odstranitev las, počutila sem se kot v nočni mori. Razmišljala o zeleni Sloveniji, dišečih Lipah in turkizni vodi… trpljenje duha in telesa.

Že po enajstih dneh pitja čaja, raztezanja, minimalne vegetarijanske prehrane, sonca, zraka in kopanja v toksični umazani reki, čutim premagovanje ovire v telesu in glavi.

Prvo srečanje z toksično, umazano nesnago, po kateri plava vse smetišče tiste obale, mrtve živali, odpadna zelenjava, čolnički in tudi kakšno zavito truplo… (v reko odvržejo tudi pokojne, najbolj revne, brez možnosti pogreba). Ob prizoru plavajočega pa videnje, da  domačini zajemajo to isto vodo in jo pijejo…kaos…Obračal se mi je želodec.

Domačini so me prepričali, da je reka sveta, naj zaplavam in uživam. Prepričali so me, da bom ozdravljena. Da bom doživela ponoven KRST. In sem ga. Preporod. Začutila sem, da je vera močnejša od vsega kar vidimo in poznamo. Reka Yamuna me je očarala z vso svojo umazanijo, nesnago in ogabnostjo. Dala mi je magično potovanje. Če je v našem srcu nekaj sveto, bo tako tudi delovalo. Tako je lahko tudi onesnažena, umazana in siva reka SVETA. Samo verjeti moramo.

Spoznala sem moč vere v sebe, moč zmage in moč ozdravitve. V mojem srcu je ta reka nebeško modra. Prepričala me je, da zmoremo vse. Naučila me je, da lahko neplodna ženska rodi, da se telo obnavlja, da lasje zrastejo, da je strah ovira in da je edino potovanje v svojo notranjost magično potovanje, ne glede na to kje na Zemlji se nahajamo.

 

Suzana Drobnjak

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.