-Oglasi-

MENSTRUACIJA IN HČERKE

Foto: Pixabay
0 5,724

Jaz osebno sem zelo odprta za te zadeve. Torej kdaj je pravi čas ZA VAS vam ne morem svetovati vendar moja 4 letna hčerka je že seznanjena z njo.

 

Kot vsaka mati dobro ve: ko postaneš mama kopalnica ni več intimen prostor in vedno je kakšen mali zvedav nosek, ki želi čepeti, se pogovarjati  ali plesati ob tebi tudi ko si na wc školjki. Tako pač je. No in tako je videla krvaveč vložek se zaskrbljujoče ozrla k meni in me vprašala , če sem v redu in kje sem se udarila. Lepo sem ji razložila,da je to menstrualna kri ki jo vse ženske ko odrastemo dobimo .

 

Čas menstruacije in, da zaradi nje imamo lahko mame dojenčke oziroma otroke. Seveda se ona že veseli svoje.

 

Dandanes priteče v kopalnico in reče “aaa menstruacijo imaš in steče ven.”

Že nekaj časa imam idejo, da ji želim, da, ko pride ta dan, pričarati prelepo slavje v ženskem krogu. In neka mamica je bila očitno istih misli kot jaz in je objavila čudovite slike samega praznovanja v naravi. Rdeče cvetlice, poslikava rok z rdečo peso, lep rdeč šotor, petje in ples…

 

Resnično lep spomin ob lepem prelomnem dogodku za celo življenje. Naj jih naučimo,da je to nekaj svetega in lepega ter vsekakor ne sramotnega ali umazanega in podobno.

Dan, ko dekle dobi menstruacijo ni dan ko postane ženska ( razen telesno) . To je dan ko se začne postopoma rojevati  in razvijati ženska v njej.

 

In me jih tukaj lahko ponosno vodimo.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.