Modrozelena je IN

Vinjete že v prodaji

0 133

Od danes dalje se je tako kot vsako leto pričela prodaja novih zadnjih vinjet, ki jih bomo še lepili na naša vetrobranska stekla. Tokrat je barva modrozelena, ki kar prijetno spominja na poletje in morske dogodivščine.

Vinjeta, ki jo imate na svojih jeklenih konjičkih pa vam seveda velja vse do konec januarja. Cene in ročnosti ostajajo iste kot do sedaj, prav tako razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila.

Letna vinjeta za osebna vozila še vedno stane 110 evrov, mesečna 30 evrov in tedenska 15 evrov. Za kombinirana vozila tudi vse ostaja isto, torej 220, 60 in 30 evrov.

Cene vinjet za motorna kolesa pa so sledeče: letna je 55 evrov, mesečna 30 evrov in tedenska 7,50 evrov.

Minister za infrastrukturo je medtem za prihodnji december, torej v letu 2021 že napovedal uvedbo elektronskega cestninjenja za osebna vozila. Državni zbor je v mesecu oktobru tudi potrdil novelo zakona, ki je pravna podlaga za uvedbo elektronskih vinjet. Te bodo prinesle tudi novost, ki je vsekakor dobrodošla in se nam bo uporabnikom  poznala v žepu. Zdaj si moral kupiti letno vinjeto tudi, če si kupil novo vozilo sredi leta, ker si še vedno prihranil na račun mesečnih. Od uvedbe elektronskih pa bo le ta veljala leto dni od nakupa vinjete.

Torej letos, ali pa januarja bomo dejansko zadnjič strgali vinjete z naših vetrobranskih stekel.

 

Za Skrivnostno: Metka V

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.