Moje ženske, moje sestre

0 240

Iskreno sem hvaležna, da imam v življenju toliko žensk, toliko čistih duš, boginj, gracioznih vil, angelskih obrazov, svetih teles…. Vse so pametne, marljive, uspešne, ljubeče, nasmejane, radostne, iskrene, hvaležne, skromne, nore, zabavne, inteligentne, naklonjene, empativne… in še bi lahko naštevala.

Hvaležna sem, ker prijateljstvo obstaja in vera v prijateljstvo dela čudeže. Moje prijateljice so dokaz temu svetu, da je pomemben odnos ŽENSKE Z ŽENSKO. Se sprašujete zakaj?

Pomembna je ta sestrska energija in vedenje,  da je bogatstvo objem in da je moč podpora, ki jo dajemo in prejemamo vse me znotraj naše ženske skupnosti.

Sanjala sem o dekliščini iz filma, o baby showerju, o zabavah presenečenja… vse to sem si potiho želela…želela sem si pomoč pri porodu, pestovanje dojenčka, ko spim, toplo juhico iz ženske roke, ker ne morem iz postelje… vendar tega med nami ni, ker so nam to odvzeli s širjenjem sovražnosti in tekmovalnosti med ženskami… Zakaj? Zakaj so nas učili, da ženske ne potrebujemo ženske?

Zato, da bomo uslužne, pohlevne, ponižne, nepovezane, razdvojene…narobe svet. Zakaj pri prepisu Biblije niso sodelovale ženske? Zakaj je ženska izključena, če brez nas ni življenja? Kako naj obstaja skupnost? Bi Bog lahko “brezmadežno” oplodil tudi moške? Najverjetneje? Morda je želel dati POMEN ŽENSKI, MATERI in ŽENI v življenju SINA, MOŠKEGA, MOŽA…kaj je želel naš KREATOR sporočiti še danes ne vemo…. vemo pa, da je LJUBEZEN BISTVO VSEGA.  ŽENSKE potrebujemo moške, ljubimo to moško energijo, ta lep čudežen MOŠKI svet.

Zato danes USTVARJAJMO drugačno prihodnost. Učimo naše hčere, nečakinje, sestrične, sošolke, kolegice, da je vez med ženskami resnična in ni lažna. Nihče naj nas več ne prepriča, da je prijateljstvo žensk nemogoče, da je ženska ženski tekmec. To je LAŽ. Nisem FEMINISTKA, vem pa, da če daš ŽENSKI hišo, bo iz nje naredila dom, če ji daš sestavine bo iz njih pripravila okusne jedi,  če ji daš prijateljico bo naredila skupnost, če ji podariš seme, bo ustvarila družino, če ji kupiš material bo sešila obleko, če ji podariš zemljo, pa bo pridelala hrano…

Ženska rodi življenje in takrat jo lahko razume samo ženska. S tem ji nudi vso moč in pomoč. Občudujem ženske. Mame, sestre, hčere, botre, prijateljice, sosede,….Vse te čudežne odnose občudujem in želim, da se spoštujemo, podpiramo in zmagujemo skupaj v dobrem in slabem. Samo tako bomo ISKRENO LJUBILE sebe in naše MOŠKE.

Ljubezenska vez je lahko uspešna, če se poklonimo ženskem rodu. Spodbuda od prababice, babice in mame nam daje vzorec…tako bomo lahko dobre prijateljice, dobre hčere in dobre žene. Če se kdaj izgubimo, blodimo in padamo se moramo zanesti na ŽENSKO v nas  samih in tudi na ŽENSKO izven nas. To je prava sila vesolja, sila varnosti, sila ljubezni.

Vsaka moja prijateljica je del mene. Je moje ogledalo. Je moja šola in učenje. Je moj vodnik in zdravnik pri CELJENJU RAN iz otroštva.  Ne predstavljam si življenja brez ŽENSKE energije.

Hvaležna sem, ker imam prijateljice.

 

Za Skrivnostno: Suzana Drobnjak

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.