Najboljše kopeli za sprostitev, detoks, regeneracijo kože, zmanjšanje por in celulita

Foto: Pexels
0 6,873

Kopeli nam pomagajo pri sproščanju, osvežitvi ali pri razbolelih mišicah. v kombinaciji z pilingom odpirajo pore, odpravljajo mrtve celice in regenrirajo našo kožo.

 

KOPELI

Topla kopel z vonjem egzotičnih rož v soju sveč in s sproščujočo glazbo v ozadju, je najenostavnejša in najcenejša terapija za sproščanje v zavetju lastnega doma. Poleg hitrega tuširanja, bi bilo prav sebe večkrat nagraditi in si pripraviti sproščujočo kopel z nekaj kaplic blagodejnih eteričnih olj. Nekaj kaplic eteričnega olja bo na vodi ustvarilo tanko površino , ki bo pomagala odpreti pore na naši koži, vonj pa bo deloval terapevtsko.

Za osvežilno jutranjo kopel pripravite z nekaj kaplicami limoninega ali pkarančnega eteričnega olja, ki bo poživil vaše telo. Za sproščujočo večerno kopel pomešajte tri kaplice sivkinega olha in dve kaplice ylang-ylanga, ki bodo pomagale sporstiti vse mišice in vas tako popeljale v lažji spanec. Za mišice, ki so razbolele od treninga, se priporoča eterično olje kamilice in majorama.

 

“Morje” v banji

Za pripravo „morja“ v lastnem domu potrebujete 500g morske soli, ki jo stopite v vroči vodi z neprestanim mešanjem. Vroči vodi postopoma dodajate hladno, da bi prišli do želene temperature primerne za kopel. Edino kar vam preostane je namočiti se in uživati 20minut, po prihodu iz vode, pa zaviti v kopalni plašč ležati še vsaj pol ure za maksimalno sprostitev.

 

Detoksikacijska kopel

Topla voda spodbuja delovanje ledvic, čiščenje jeter in vzdrževanje gladke in mehke kože z izločanjem toksinov oziroma strupov iz telesa. Kopel, kateri ste dodali morsko sol, rezultat še izboljša, še posebej, če se držite temperature 38 ºC in v njej vztrajate do pol ure.

Morska kopel vam bo okrepila duh in telo, še večjo učinkovitost, pa boste dosegli, če si naredite domač naraven piling, tako da morsko sol pomešate z olivnim oljem in si vtrete vse skupaj z krožnimi gibi po telesu. S tem boste odstranile odmrle kožne celice, vaša koža pa bo gladka, mehka in sijoča.

 

Kopel z rožmarinom

Kopel z rožmarinom spodbuja prekrvavitev in osvežuje celotno telo. Pripravite jo tako, da 250gramov rožmarina poparite in dodate v vodo z nekaj kaplicami eteričnega olja rožmarina.

 

Soda bikarbona

Soda bikarbona, prav tako kot ingver odplavlja stupe iz telesa in pomaga pri blaženju stresa, čisti kožo in deluje kot piling. Najbolje jo je kombinirati s soljo v premeru 2:1, zato v kopel dodajte dve šalici sode bikarbone in šalico soli, ter se v njej sprostite za pol ure.

Topla kopel z dodatkom sode bikarbone ali himalajske soli bo na vas delovala prečiščevalno in sprostilno. Bogata sestava mineralov iz soli se bo absorbirala v kožo, soda bikarbona pa bo dodala še detoks učinek.

Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.