Ne podrejajte se

Foto: bokan/Fotolia
0 6,783

Nekoga, ki se nam pojavi kot strela z jasnega, niti ne moremo osvajati, ker je kar tukaj …

Pri tem, ko vas nekdo dolgotrajno osvaja ali pa ve njega, gre bolj za to, da se neki njegov vzorec in vaš želita združiti,oddelati svoje in …

 

Skratka, preden srečate pravega, so vsa osvajanja samo manipulacija in igra. Pravo osvajanje se začne šele, ko stopite v zvezo. Zveza namreč ni samoumevna. Pozneje vidite, da je lažje srečati tistega pravega, kot ga obdržati oz. ostati z njim.

Foto: STOCKSY/EMMANUEL HIDALGO

Prvo pravilo ohranjanja zdrave zveze je, da se ne smete prilagajati! Prilagajanje si sicer vsakdo razlaga po svoje. Prilagajanje in kompromisi so eno in isto ‒ to je namreč PODREJANJE. Tega nikoli ne počnite! Ne počnite ničesar, kar je proti vam. Sedaj se postavi vprašanje ‒ kaj vse je to?

 

Ko se srečata dva, ki sta si usojena, sta v resnici dva, ki točno vesta, kaj želita. V sebi nosita dva diamanta, za katera pa ni nujno, da sta že obrušena … posebno če predhodno nista imela družine oz. otrok. Vendar usojenim po navadi ne manjka veliko do končnega sijaja. Vsi zapleti, trki, nesoglasja, ki se zgodijo, so v resnici samo brušenje teh diamantov.

 

DODAJ V VOZIČEK

 

Zato je pomembno, da se predvsem v začetnem času veliko pogovarjata, družita in telesno dotikata. Tako se v resnici nadgrajujeta, povezujeta in postajata eno. Da se popolno združita, je proces enega leta … Ja, tak kot je cikel narave.

Zato ste lahko brez panike, če se vmes zgodi kak potres. Ta še ne pomeni konec sveta, še najmanj pa konec vajine zveze. Tukaj sta in to je to. Vendar se ne smete prehitro zadovoljiti. Še vedno so to samo priporočila. Sebe moramo še naprej graditi, na vseh štirih ravneh (telo, intelekt, čustva, duša).

 

Najpomembneje je, da partnerja dobro spoznamo ‒ o čem razmišlja, kaj čuti, kaj si želi … Samo tako mu bomo lahko pričarali majhna presenečenja. Ženske sicer morate biti veliko bolj občudovane, imeti morate občutek, da ste na prvem mestu in da ste ene in edine. Vendar se morate hkrati zavedati, da tudi moški v sebi nosi žensko polovico, ki potrebuje prav to. Tudi on kdaj potrebuje pohvalo, majhno darilo, tudi kak cvet, predvsem pa potrebuje svobodo, da se otrok v njem kdaj zaigra.

Moški tega ne potrebuje veliko, potrebuje pa veliko zapeljevanja in poudarek, da je on glava družine.

 

In moški bo ob vas tako dolgo moški, dokler boste ve ženske … Zapomnimo si to, tako moški kot ženske ‒ nič ni samoumevno. Življenje je gradnja in mi sami ga gradimo. Vse, kar zgradimo na hitro, potrebuje nenehno popravljanje.

 

Zato si vzemite čas za kakovostno gradnjo, ker potem traja večno. Nikamor se vam ne mudi …

-Oglasi-

Foto Bokan/Fotolia
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.