OBČUTEK SRAMU

Foto: Pixabay
0 56,958

Sram je postal nekakšna stalnica posebaj v življenju žensk. Sramujemo se svojega telesa ali vsaj delov nasih teles. Sramujemo se lastnih občutkov ali poželenj in tako naprej.

 

Tega ne prinesemo na ta svet s seboj, tega se priučimo skozi čas in odraščanje!

Za fantke je popolnoma naravno in dopustno, da se dotikajo in raziskujejo svoja spolovila medtem ko tovrstno početje ni dopuščeno deklicam, čeprav je ravno tako le to zelo naravno in nujno.  Predvsem pa dostikrat še pospremljeno z besedami: “Pusti to, umazano je ali punčke tega ne počnejo”.

Nadaljujem v naslednjo stopnjo, kjer se mlado dekle v odraščanju začne ozirati po drugih popularnih dekletih v okolici, revijah, socialnih medijih in televiziji ter se začne primerjati z njimi. Ključno obdobje kjer naj bi se začele zavedati in sprejemati svoje telo ter lastno individualnost. Vendar zaradi vseh zunanjih primerjav, v veliki večini v njih začne rasti sram,prezir ali zanikanje lastnega telesa.

 

Odrastemo v ženske, ki se nenehno trpinčimo z podobo lastnega telesa ter zunanjo podobo. Seveda zatremo svoje apetite,spolno slo,čutenja in še marsikaj.

 

Spolni odnosi niso več intimno spoznavanje- čutenje,  vendar so postali igra perfekcije,  saj je zelo pomembno kako izgledamo med samim aktom. V kakšnem položaju sem? In nenehen napad misli kako zgleda moj trebuh, zadnjica ali se mi vidi celulit in podobno.. Čisti lastni teror! Bog ne daj se prepustiti, uživati,občutiti  ali skomunicirati partnerju lastne želje ..vendar kako le? Če prvotno same sebe ne sprejemamo in nam je bolj pomembno, da zgledamo kakor vse tiste fatalne ženske v raznih filmih, med ljubljenjem.

 

Kako močno se oropamo za sprostitev,poglobljeno intimnost pri spolnem odnosu kjer nas vežejo močne spone sramu.

 

Zdi se mi, da mogoče le te z leti malce popustijo, vendar ne do te mere, da bi se lahko brezsramno pogledale in občudovale kaj šele brez sramu  glasno izrazile lastne potrebe in občutenja.

-Oglasi-

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.