OBISKUJEM PSIHOTERAPEVTA. PA KAJ!

Foto: Profimedia
0 5,787

Zadnjič se pripeljem v avtopralnico in pogovor z mladeničem je tekel nekako tako:

 

Saj bo avto končan do 11.30 h ane?

Gospa nikakor ,  imamo veliko gnečo.

Ne me hecat imam psihoterapijo ob 12h in nujno rabim avto.

Psihoterapijo? Kaj pa je narobe z vami?

Absolutno nič ni narobe z menoj. Odločena sem,da ne želim več prenašati vso prtljago iz preteklosti  in sem jo končno pripravljena pustiti za seboj. Osebno pa tudi menim, da bi vsakemu od nas koristil en psihoterapevt. Svet bi bil veliko lepši!

 

Gospa imate popolnoma prav. Avto bo končan do 11h.

Zadnje desetletje sem se intenzivno posvetila različnim duhovnim tehnikam . Nakar me je zmotila kopica globoko poduhovljenih učiteljev,ki so za moj oseben okus, zaplavali v sporne vode. Globoko poduhovljeni ljudje,ki so učili nekaj in živeli drugo.

Vse te duhovne poti so preplavile tudi mene in na koncu sem ugotovila,da še vedno sama sebe grizem v zadnjico. Enostavno nisem bila sposobna videti golobjih lekcij saj mi je lasten  ego podajal misel, da že vse vem. Yoga, meditacije, šamanski tečaji, quantum matrix,energetske terapije in še mnogo…vse od tega mi je dalo veliko vendar še vedno ne vsega kar sem želela.

Nato sem se dodatno izobraževala o poslovnih in marketinških tehnikah katere sem zaradi narave dela in lastnega neznanja nujno potrebovala. Tudi tukaj sem dobila kar nekaj lekcij vendar še vedno ne vsega ,  da bi se počutila osebno izpolnjeno oziroma celo.

Foto: Pixabay

Danes sem zajela vse te puzzle in košček po košček sestavljam svojo individualno življenjsko sliko na zdravih temeljih.

Nobeno od teh poučevanj me ni preplavilo, da bi živela samo po enem nauku. Vsekakor pa globoko spoštujem vsa ta znanja,vendar se tudi zavedam ravnovesja, ki ga je med vsem tem potrebno vzdrževati. Trenutno si naprimer, v tem svetu z meditacijo ne morem plačati računov,vendar bi brez nje težje shajala v brutalnem poslovnem svet v katerem sem.

Zatorej, ko sem vse to nekako uskladila,  sem začutila, da mi manjka še nek zdrav razum poleg  mojega «globoko zmotno poduhovljenega«

 

Tako je Sara odtekla še k psihoterapevtu po zdravo pamet.

Kaj sem prestajala te mesece vam težko opišem,vendar na dan je privrelo mnogo,mnogo bolečin in jeze pa tudi spoznanj. Prepoznala sem svojo vlogo v družini,v poslu, v partnerskih odnosih… In vsi ti vzorci katerih se nisem zavedala, da sploh obstajajo v meni so mi bili vsi servirani na srebrnem pladnju »direktno pod nos«. Nič več potiskanja čustev v predale levo spodaj si nisem mogla privoščiti, kakor tudi ne zatiskati oči in se pretvarjati, da ne obstajajo. Bil je boleč proces,  vendar sem šla vanj namenoma in se odločila, da bom za vselej pustila svoj velik čustveni voz prtljage za seboj. Kovček po kovček so padali z voza in danes hodim lahkotneje.

 

Zatorej obiskujem psihoterapijo. In kaj potem!

Zakaj je danes to še vedno tak tabu o katerem ne govorimo ali zakaj bi me bilo sram glasno priznati? Veste kaj?  Bolje preprečiti kot zdraviti. Enkrat, ko je vrečka polna, je veliko težje zopet najti prave, lastne tirnice. Ni nam tuje, da so polne psihiatrične ustanove ter da se dandanes antidepresivi uživajo kot Tik Tak bombončki.

Jaz sem neizmerno ponosna nase!!! Ne samo,ker sem si poiskala pomoč,vendar tudi kako močno sem se trudila vsa ta leta  delati na sebi in v pravi smeri. In ravno tako aplavdiram vsakomur, ki je že obiskal tovrstno pomoč ali pa jo še bo.

Popolnoma nič sramotnega ni v tem. Sramotno je, ko misliš, da si popoln, a vsi okoli tebe in vključno s teboj trpijo.

Vsi mi imamo še kar nekaj prostora, da postanemo najboljša različica sebe in kot sem rekla mladeniču v avtopralnici. »Svet bi bil vsekakor boljši, če bi se več ukvarjali sami s seboj kakor z drugimi!«

Torej če si kdo želi pomoči vam brezsramno posredujem številko svoje psihoterapevtke 😉 Svetujem tudi psihoterapevta Milana Krajnca oziroma prebiranje njegovih knjig.

Pa srečno meni in vam pri utiranju soli na rane v tem procesu ☺

Foto Pixabay Profimedia
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.