Olivno olje in hujšanje: katera je ta velika zabloda zaradi katere se kilogrami ne topijo?

Foto: Pexels
0 4,769

Olivno olje je zelo zdravo in vedno dobrodošlo v prehrani. Njegova glavna sestavina je monozasičena oleinska kislina, zaradi katere ga uvrščamo med najboljša olja.

 

Vendar je tudi pri uporabi olivnega olja potrebno biti previden, še posebej če smo na dieti in bi radi shujšali.

Olivno olje je za večino, ki si želijo shujšati, prva izbira in z njim zamenjajo ostala olja, saj predvidevajo, da vsebuje manj kalorij. Vendar znan kardiolog iz Hrvaške,dr. Ružič, ki je v petih letih shujšal skoraj 100kg, odkriva, da je verovanje, da je olivno olje dobro za hujšanje, ena največjih zablod o prehrani.

 

Olivno olje je izvrstno živilo in najboljša maščoba , ki jo poznamo, vendar tako kot tudi ostale maščobe, zelo kalorična. Minimalna dnevna koločina maščob je 10gramov ,kar je 2 čajni žlici olja, kar daje 90 kalorij. Vsak, ki si želi shujšati, bi se moral držati tega pravila, in nikakor polivati olje po solati, govori dr. Ružič.

 

Dobra novica je, da ima olivno olje za razliko od ostalih olj nisko vsebnost maščob, je dober antioksidant z visoko hranljivo vrednostjo, pa vendar ga uporabljajte previdno, če želite ohraniti svojo telesno težo oziroma shujšati.

Foto Pexels
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.