Ozavestim , da zacelim rane

Foto: Pixabay
0 46,771

Če ne očistimo, ne ozavestimo , ne zdravimo tiste travme, ki so nas porezale, bomo zavedno, v trenutkih slabosti, krvaveli na tiste, ki nas nikoli niso porezali.

 

Zgodba mnogih…

Po ločitvi sem sama sebe zalotila , kako brez razloga iščem konflikte, želim kričati , pa nihče ne sliši… ker so že navajeni, ker je to postalo del moje osebnosti. Pravijo kako je maščevalna, kruta in napadalna. Vendar takšno obnašanje pove samo to , da zastonj kričim, ker potem ne slišim težave, samo brez kontrole sporščam telo in utišam duha. Nisem zver, človek sem .

 

S tem ne morem nič rešiti, čas je da se pogovorim naglas, sama s seboj, ker težave ne obstajajo , obstaja samo naša reakcija na situacije, ki so se zgodile.

 

Ugotovim , da so stvari enostavne, če si jih priznamo in jih sprejmemo v celoti, takšne kot so , brez obsojanja, sprejeti odgovornost za svoja dejanja, ker edino na tak način smo lahko svobodni. Ozaveščanje potlačenih čustev je dolgotrajen proces, ker nekaj kar se leta nalaga, ne moremo v enem dnevu očistiti.

 

Je pa velik korak , da se dnevno trudimo biti boljši in dati vse od sebe , da nikogar ne obsojamo, da ne krvavimo na ljudi, ki nas niso porezali.

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.