PEČENA JABOLKA S POMARANČNIM NADEVOM

0 54,679

Nizkokalorični sadež, za katerega velja, da je zakladnica zdravja, vam tokrat predstavljamo v obliki sladice, ki bo v kombinaciji s pomarančo poskrbela, da se boste zdravo in brez slabe vesti sladkali.

 

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 4 srednje velika kiselkasta jabolka
  • 2 veliki pomaranči
  • 4 žlice pomarančne marmelade
  • 60g nasekljanih pistacij
  • 1,25 dcl belega vina
  • 4 žlice mandljevih lističev
  • 1 kozarček jabolčnega žganja
  • po želji stepena sladka smetana in vanilijev sladoled kot dodatek

 

PRIPRAVA:

Jabolka operemo, dobro posušimo, razpolovimo in z nožem izdolbemo. Pomaranči olupimo in filiramo z ostrim nožem in pri tem odstranimo belo kožico. Pomarančne fileje narežemo na majhne kose, sok pa prestrežemo.
Medtem pečico segrejemo na 200 stopinj . Narezane pomarančne krhlje, pomarančno marmelado, jabolčno žganje in pistacije dobro zmešamo. S pripravljeno mešanico napolnimo izdolbeno jabolka , jih zložimo v pekač in potresemo z mandljevimi lističi.

Jabolka postavimo v orej ogreto pečico in jih pečemo približno 20minut. Na koncu prilijemo belo vino in zavremo, da se strjeni sok od pečenja razpusti. S tem sokom prelijemo jabolka in jih še vroča ponudimo. Okrasimo jih lahko s sladko smetano ali vanilijevim sladoledom.

 

Dober tek

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.