-Oglasi-

0 48

Pred dnevi se me je dotaknila zgodba mladega dekleta, ki mi je s solzami v očeh pripovedovala svojo zgodbo.

Začela je: Sara ali veš, da sem bila že dvakrat posiljena v vezi?

Predramila me je besedna zveza »posiljena v vezi« Posiljena v partnerskem odnosu? Posiljena v zakonu?

Nekako se mi je dozdevalo, da so seveda tudi taki primeri vendar to nikoli ni bilo ravno definirano vsaj meni ne, seveda pa se o tem ne govori veliko.

Zato sem si šla prebrati zakonik, ki vam ga za vse tiste, ki tako kakor jaz niste vedeli za svoje pravice na temo posilstva pripisujem spodaj.

                                                                             Posilstvo

180. člen

 

(1)             Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

 

(2)             Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno na grozovit ali na posebno poniževalen način ali če je dejanje storilo več oseb zaporedoma, ali nad obsojenci, ki prestajajo kazen zapora v zaprtih ali polodprtih zavodih za prestajanje kazni zapora, se storilec kaznuje z zaporom najmanj treh let.

 

(3)             Kdor prisili osebo drugega ali istega spola k spolnemu občevanju tako, da ji zagrozi, da bo o njej ali njenih bližnjih odkril, kar bi škodovalo njeni ali njihovi časti ali dobremu imenu, ali da bo njej ali njenim bližnjim povzročil veliko premoženjsko škodo, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

 

(4)             Če sta bili dejanji iz prvega ali tretjega odstavka tega člena  storjeni proti osebi, s katero storilec živi v zakonski ali zunajzakonski skupnosti, se pregon začne na predlog.

 

Uradni list RS, št. 95/2004 z dne 27. 8. 2004: 180. člen KZ

 

Pred časom sem tudi zasledila zelo zaskrbljujoče novico, da so v nekaterih ameriških colage-ih moški študentje začeli nekakšno interno gibanje z sloganom:

NE POMENI JA

JA POMENI ANALNO

Kako zelo žalosten podatek o prihajajoči generaciji moških, ki tako razmišljajo in bodo nekoč verjetno vzgajali tudi hčerke. Me zanima, če so jih mame tega naučile?

Torej, da se vrnem zgodbi dekleta. Prvi spolni odnos, ki naj bi bil nekaj lepega in spomin, ki posebej ženski ostaja celo življenje se je začel in končal kot posilstvo in to z prvim partnerjem, ki naj bi ji najbolje stal ob strani. Predstavila ga je staršem in hodila sta tudi že nekaj časa. Ni šlo za bežno poznanstvo.

In drugi primer se ji ponovi čez 2 leti, kjer ravno tako z partnerjem hodita že nekaj časa, nato pa si jo grobo vzame in jo pusti ležati v krvi samo v sobi.

Čutila sem njeno bolečino….

Na koncu me pogleda in reče: Sara moja bit je bila iztrgana iz mene, moja ženstvenost prav tako. Moje telo ni več moje telo, samo opazovalec situacije si, odtrgana od čustev, razuma.. Enostavno ne dojameš.

Zastajal mi je dih in solze so mi polnile oči…

To je zgodba le enega dekleta in kljub temu, da je pretresljiva se sprašujem in odgovarjam, da zagotvo NI EDINA!!!!

Ogromno žensk je na tem planetu tako ali drugače priseljenih v zakonske zveze, v katerih si ne želijo biti, še manj pa spolno občevati z moškimi, ki jih ne poznajo ali pa so desetletja starejši od njih. Žalosten prikaz tega je na primer 12 letnica, ki kriči in si želi odvzeti življenje, ko jo vlečejo proti 80 let staremu bodočemu možu (take primere lahko vidimo na spletu, saj v mnogih delih sveta niso prepovedane poroke mladoletnic/otrok).

Pa če pustimo svet in se ozremo ali vsaj prisluhnemo kako je v naši podalpski deželici, verjemite, da bi vas presunilo koliko posilstev se dogaja znotraj zakonov. Vendar se to nektarim morda zdi smešno, saj ima vsak možnost ločitve.  Vendar ni vedno tako preprosto. Kajne?

Otrok, dekle, fant, ženska, moški, mož ali žena NI IN NIKOLI NE BO TVOJA LAST!

SPOLNOST SE MORA ZGODITI V SKLADU S TVOJO VOLJO IN KONTROLO. V NASPRORNEM PRIMERU GOVORIMO O SPOLNI ZLORABI.

 

Za Skrivnostno: Sara Djordjić

-Oglasi-

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.