RAVNOKAR Z MODNE PISTE: VZOREC, ki si ga trenutno vsi želijo pri urejanju doma

UREJANJE DOMA

DEKORACIJE.HR
0 5,713

Karirani predmeti navdihnjeni z škotskim kiltom ponovno prihajajo v naše domove. Vendar mu sledi pravilo “manj je več”, saj je samo en takšen detajl dovolj da bi “obogatili” svoj prostor. 

 

Prišel je naravnost z modne brvi- a pred tem še iz škotskega kilta- in zadnjih nekaj sezon je postal en od najpopularnejših trendov v urejanju interijerja. Karirasti vzorec predstavlja eleganco z držo, ki je v preteklosti bila rezervirana samo za kreacije znane Vivienne Westwood ali Alexandra McQueena. Danes ta vzorec vstopa v naše domove v obliki prekrival, posteljnine, pohištva ali tapet, inspiriran s poreklom iz Škotske. No z njim ne pretiravajte, da ne bi uničili njegov učinek dodajanja elegance in kraljevega glamurja v svojem domu.
MARCEL WANDERS Zidna tapeta Audrey grahambrown.com
GUS * MODERN Mix kolekcija namještaja gusmodern.com

 

MATTEO THUN & ANTONIO RODRIGUEZ Stolac Montagna iz kolekcije Allaperto ethimo.com
Ta brezčasni klasik, ki ga lahko najdete v različnih odtenkih, bo zagaotovo v vaš dom vnesel občutek ugodja, vendar bodite pozorni, da ne pretiravate. Dodajte samo en detajl, ki je lahko naprimer pomešan z nekoliko različnimi nevtralnimi odtenki. Oblikovalka Patricia Urquiola je za španski brend GAN Rugs oblikovala tepih inspiriran z karirastim vzorcem v pastelnih barvah.
PATRICIA URQUIOLA Garden Layers kolekcija gan-rugs.com

 

Španski modni gigant Zara je v svojo pondubo Zara Home uvrstil niz izdelkov z karo vzorcem, od jedilnega pribora, do šalic in krožnikov, odej in škatel za zlaganje. Kanadski brend Gus* Modern je lansiral modularno kolekcijo pohištva Mix, ki prihaja v osmih različnih tkaninah z karirastim vzorcem. Mix omogoča kupcem kombiniranje razvnovrstnih komponent.
ROBERTO TAPINASSI & MAURIZIO MANZONI Kauč Profile francuskog proizvođača Roche Bobois roche-bobois.com

 

Za bolj subtilno uporabo vzorcev se je odločil ameriški oblikovalec Joe Doucet, ki je oblikoval set za dekantiranje viskija Alba Collection. Dekonstruiran vzorec je ročno vgraviran na dno vsakega kosa, s čimer je dodal suptilno teksturo bistremu steklu.

 

Kot da bi bil rojen za sive zimske mesece, je karo vzorec idealen z vnos topline v vsak dom.

Foto DEKORACIJE.HR
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.