Recept za bučeno juho, ki z tremi dodatki lahko zamenja tudi kosilo

Foto: StockFood
0 4,533

Jesen nam poleg čudovitih barv v naravi, ponuja tudi raznovrstna ukusna živila, in ena od njih je buča. Iskoristite sezono buč in pripravite krepko juho, ki ima rada vse začimbe.

 

SESTAVINE ZA BUČNO JUHO:
– 50 dag buče po želji
– 1 velika žlica masla
– 1,5 litra jušne osnove (mesne ali zelenjavne)
– 1 glava čebule
– 1 dl sladke smetane za kuhanje
  • začimbe (sol, poper, muškatni oreh, čili…)
PRIPRAVA:
1. Narežite čebulo in bučo na manjše kocke nasjeckajte.
2. Stopite maslo v posodi za kuhanje in dodajte čebulo, Pražite čebulo cca 5 do 8 minut in redno mešajte, da vam ne bi zagorela..
3. Dodajte bučo, začimbe in poparite 2 do 3minute.
4.  Zalijte z jušno osnovo in kuhajte dokler se buča ne zmehča. Ko je mehka dodajte sladko smetano za kuhanje in pustite še eno minuto na ognju.
5. Juho dajte v blender in zmiksajte ali uporabite palični mešalnik.

 

 

NASVET:
  • Če želite bolj močno in gosto juho, ki bo zamenjala kosilo, dodajte juhi, ko jo kuhate še dva srednje velika na kocke zrezana krompirja, po juhi pa posujte prepraženo slanino in bučna semena, okrasite jo z žličko bučnega olja ter jo postrezite z rezino kruha.
Foto StockFood
Avtor/Izvor Skrivnostna.si

Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.