Sanje

Foto: Pixabay
0 7,113

SALVADOR DALI je nekoče dejal: “Nekega dne bodo tudi uradno priznali, da to kar smo poimenovali realnost je večja iluzija od sanj.”

 

Ob njegovih besedah bi se resno mogli zamisliti. Čeprav velika večina jih zamahne z roko in si reče, … ti sanjači. Je treba delat, se je potrebno soočiti s to realnostjo, ne pa sanjat. Od Sanj se ne živi.

No pa poglejmo, kdo ima prav?

Ali ste vedeli, da ljudje, ki so slepi od rojstva tudi sanjajo? Ste vedeli, da ne sanjajo teme? Sanjajo žive slike! In kako so videli te stvari o katerih sanjajo, kako si jih lahko predstavljao, če nikoli niso videli barv, svetlobe…

Se ljudje rodimo s sanjami? Ali Sanje pridejo nekje od zunaj? Starodavna ljudstva so verjela, da sanje pridejo od zunaj, da so neodvisna od nas, zato so že Indijanci naredili Lovilce sanj! Realnost ali sistem, ki smo si ga ustvarili v katerem živimo, je dejansko nekaj najslabšega, kar smo si lahko ustvarili.

V bistvu vsi vemo, da živimo zelo omejeno, podrejeno, zadrto… a nič ne naredimo zato, čeprav je vse v naših rokah. Prepustili smo se sistemu, ki je naša realnost. In ta realnost nam ne pusti sanjati, zatrla je naše sanje. Je kot boj med svetlobo in temo. Kot da je sistem tema, vso zlo in sanje, nebesa, odrešitev. Prepustili smo se temi, prepustili smo se…

 

Se spomnite Homerjevega epa Odiseja, o Kralju grškega otoka Ithaka, ki je bil junak Trojanske bitke, ki je po modrosti podoben bogovom; saj je tisti, ki si je izmislil zvijačo o Trojanskem konju. In vse, kar je imel pred svojimi očmi, ko je bilo vojne konec… da se vrne domov, domov na svoj otok Ithaka.

 

Vsa ta zgodba, vso to potovanje je že nekaj tisoč let zapisana, zaradi katere na tisoče turistov, romantikov… pride na grški otok Ithaka iskat ta dom, dom Odiseja. In ko bi naj prišel do njegove palače, prideš do napisa: »Na Ithaki ni nič, razen domišlije!« Ali je res obstajalo, ali je imel Homer le sanje?

 

Foto: Pixabay

In če sedaj pogledamo »realno«, lahko rečem, da smo svojo pravo realnost pozabili. Pozabili smo, da lahko sami izbiramo kako bomo živeli, da imamo vsi ljudje sanje, čeprav jih malo sanja… ampak čisto vsi imamo dostop do sanj.

Sanje so nekje zunaj, tam nekje v kolektivnem skladišču, za vsakega posebaj… samo vzeti jih moramo. A za sistem, katerega smo se odločili, nam to prepoveduje.

Sistem nam ne dovoli sanjati. Zato je čas, da premagamo sistem, da premagamo samega sebe.
Sanje so vsem dosegljive in vsak si jih lahko privošči in vzame. Šele, ko bomo imeli sanje nazaj, bodo Sanje naša edina realnost. Postavili si bomo svoj »sanjski« svet v katerem bomo živeli.

Sanje so vsem dosegljive in so realne!

Da nas Sanje lahko dosežejo in postanejo del našega življenja, moramo sebe dati na prvo mesto…

Če želite živeti svoje Sanje, pričnite živeti po principih narave, kot je zapisano v sedaj že kultni knjigi Dinamičnemu modelu vodenja.

-Oglasi-

Foto Pixabay
Avtor/Izvor Skrivnostna.si
Odgovori

Vaš e-poštni naslov ne bo javno objavljen.